Irsk fotball-mirakel

To minutter på overtid hindret Robbie Keane Tyskland fra å bli første lag videre til mellomrunden.

Publisert:

Frem til det 92. minutt så det likevel ut til at Miroslav Klose med sin fjerde scoring med hodet skulle sende Tyskland videre til mellomrunden, og seg selv til topps på toppscorerlisten.

VMs heteste
Tross kalddusjen på overtid er den polske innvandreren VMs heteste navn. Tysk fotballs største stjerne i øyeblikket kom til Tyskland fra Schlesien i Polen som 10-åring. De siste dagene må ha fortonet seg som et eventyr for storscoreren som er utdannet snekker.

På sin egen hjemmeside sier Klose at hans eget drømmemål kom i en E-cup -kamp for klubblaget Kaiserslautern mot Glasgow Rangers. Det spørs om at han ikke må revurdere det etter scoringen mot Irland. Han har nå altså 4 mål på to kamper. I alle VM siden Argentina i 1978 har aldri storscoreren hatt flere enn 6 mål. Det bør være innenfor rekkevidde for Klose.

Landskamp nummer 100

Før VM forlenget Klose sin kontrakt med Kaiserslautern til 2005. Han bør trolig ikke bli overrasket om europeiske storklubber med enda tykkere lommebøker, vil henvende seg om hans utrolige hodespill fortsetter.

For Irlands kaptein Steve Staunton vil scoringen i kampens sluttsekunder gjør det enda enklere å huske hva som skjedde da han som første ire spilte sin landskamp nummer 100.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder