Hva er dette?

ENGASJERT: Frank Lampard med Hakim Ziyech i kampen mot Burnley. Foto: ALEX LIVESEY / X01348

Lampard: − Jeg er min egen største kritiker

Chelsea-manager Frank Lampard (42) mener det er viktig å ta fullt ansvar og ikke skylde på andre - uansett om man er trener eller spiller.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er alle våre oddstips!

– Som spiller er det veldig lett å se på matcher og si at det var forsvarets feil, eller angrepets feil hvis de ikke scoret på sine sjanser. Men generelt seg jeg alltid først på meg selv, jeg har alltid vært min egen største kritiker, sier Lampard i et intervju med Chelseas hjemmeside.

Lampard mener at holdningen med personlig ansvar må starte med at treneren er et forbilde og at han er ærlig med sine spillere.

Lørdag er Lotto-dag. Her kan du spille!

– Jeg har gjort masse feil både på og utenfor banen, men hvis du skal bli bedre, så må du ta ansvar, fortsetter Chelsea-sjefen.

– Jeg forsøker å se på meg selv og si «hva kunne jeg ha gjort der, jeg kan ikke skylde på spillerne for prestasjonen». Selvfølgelig ser man på hvordan laget gjør det, men også jeg må ta 100 prosent ansvar.

les også

Conte hevder han var nær å hente van Dijk til Chelsea

Frank Lampard er inne i sin tredje sesong som trener, og sier at han forsøker å lære av sine lekser - for å bygge et lag som er kapabelt til å løfte trofeer.

Her kan du spille Vikinglotto og Lotto!

– Noe jeg har sett i fotballen, fra å ha vært en ung mann som forsøkte å slå igjennom til nå å være trener, er en slags beskyldningskultur. Jeg hører det ofte, og jeg vil aldri se på ting på den måten.

Han utdyper:

– Det er viktig for meg som trener, og det er et budskap du må få inn i hodet, du vet at du har gjort en million feil som spiller selv, at når du sitter øverst i treet, eller på mitt kontor i Chelsea, å ikke tenke som 21-åring som gjør de feilene som de selv har begått og tro at du er noe bedre.

les også

Berge-assist til liten nytte – Chelsea påførte Sheffield United nytt tap

– Å få spillerne til å ta ansvar er en daglig oppgave i å forsøke å få noe som føles på feltet, og vi er der nå i Chelsea. Jeg skal ikke juge - vi har ikke vunnet den kampen ennå, for det tar tid, spesielt med en ung tropp, og vi har mange unge spillere.

Lampard sier at om han skal forvente å skape et miljø der spillerne gir 100 prosent, «så må de se at du selv gjør det».

– Jeg tror ikke det er noe problem å vise svakhet.

les også

Han kunne gått på Harvard. Men Patrick Bamford valgte fotballen.

Pluss content

VG-tips: Newcastle-Chelsea

* Newcastle har klart seg rimelig bra med tanke på den kvaliteten som er i laget. Tre seirer, to uavgjorte og tre nederlag og 10-13 i mål.

* Det er godt nok til 13. plass. I høstens jevne Premier League-utgave er det kun to poeng opp til Everton på 7. plass. Det lysner på skadefronten, selv om noen folk fortsatt mangler. Det gjelder Dubravka (k), Fraser (mb) og Gayle (a). Trolig også Shelvey (mb), men Wilson blir sannsynligvis klar. Vi antar at manager Steve Bruce er ute etter en reaksjon etter 0-2-tapet for Southampton sist.

* Chelsea kunne vise til 3-2-0-ligafasit i ukene før oppholdet. Laget kommer til målsjanser og endelig har man fått i gang Ziyech (kant). I Champions League var det også en super leveranse nylig med 4-0 over Krasnodar og 3-0 mot Rennes.

* Selvtilliten bør være skyhøy før lørdagens tidligkamp. Silva (f) får hvile etter sin lange reise fra Montevideo, Uruguay. Pulisic (mb) og Havertz (mb) er neppe med. Hjemmeoddsen begynte på 6.00, hvilket var fristende. Men vi tror London-klubben ordner en seier til slutt.

Du må spille før kl. 13.25. Kampen ser du selvfølgelig på TV 2 Sport Premium.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Tottenham Hotspur106312191221
2Liverpool106312217521
3Chelsea1054122101219
4Leicester City106041914518
5West Ham United105231711617
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Premier League
 3. Engelsk fotball

Flere artikler

 1. Mourinho mener Tottenham blir behandlet med mindre respekt

 2. Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

 3. Werner med to kunstmål, men personlige feil kostet Chelsea dyrt

 4. Solskjær taus om overganger: – Har tro på spillerne mine

 5. United-helt til VG: – Ole vil slå tilbake

Fra andre aviser

 1. Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

  Aftenposten
 2. Chelsea med utrolig opphenting

  Aftenposten
 3. Chelsea er syvende ligaleder denne sesongen

  Aftenposten
 4. Chelsea er syvende liga-leder denne sesongen

  Fædrelandsvennen
 5. Chelsea er syvende liga-leder denne sesongen

  Bergens Tidende
 6. Solskjær frustrert over PL-avstemning: – Uforståelig

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no