Hva er dette?

Timo Werner blir taklet av Ruben Dias da Chelsea og Manchester City møttes på Stamford Bridge den 3. januar. Foto: Ian Walton / PA Wire

Chelsea dribler dårligst i Premier League

Chelsea sliter – og en fersk undersøkelse viser at Frank Lampards menn dribler dårligere enn noen andre i Premier League.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown
Publisert:

Her er alle våre oddstips

Med kun én seier på sine seks seneste ligamatcher er Chelsea bare nummer ni på tabellen foran denne serierunden.

Hovedstadens blå brukte omtrent 2,5 milliarder kroner på spillerkjøp i sommer (Hakim Ziyech, Timo Werner, Ben Chilwell, Kai Havertz og Edouard Mendy), pluss at Thiago Silva kom gratis fra Paris Saint-Germain, men flere nykommere har slitt med å lykkes.

Tall fra CIES Football Observatory avslører at ingen lag i hele ligaen har dårligere suksess med sine driblinger enn Chelsea.

les også

Rashford med ny seier onsdag: Nå gir statsministeren seg

Mens Aston Villa er best med nesten 70 prosent vellykkede driblinger, har Chelsea-spillerne en uttelling på bare 52,3 prosent på sine driblinger. Det er desidert dårligst. Tottenham er nest dårligst – der er 55,5 prosent av spillernes forsøk på driblinger vellykkede.

Her kan du spille Lotto!

Nå skal det sies at vellykkede driblinger ikke nødvendigvis betyr mange poeng. Fulham – som er Chelseas motstander lørdag – er klubben med nest høyest prosent med 66,2 prosent – men er tredje siste plass på tabellen. Manchester United ligger på 59,7 og Liverpool på 59,4 prosent – altså tilnærmet likt.

Fotballobservatoriet har også sett på hvem som prøver på driblinger hyppigst. Her er Fulham nummer én med ett dribleforsøk hver fire minutter og syv sekunder, mens Manchester City er nummer to med dribleforsøk hver fire minutter og 19 sekunder.

les også

Klopp om Solskjær-stjernen: – Wow!

Også på denne statistikken er Manchester United og Liverpool så å si like. De ligger som henholdsvis nummer fire og fem på listen over hvilke klubber som hyppigst forsøker seg på driblinger.

Lørdag er Lotto-dag. Her kan du spille!

På desidert bunnplass, ikke bare i Premier League – men for alle klubber i de fem store ligaene – ligger Burnley. Der går det nesten ni minutter mellom hver gang spillerne prøver seg på en dribling.

les også

Solskjær: – Ingen vil huske tabellen 12. januar

På sin pressekonferanse før kampen lørdag snakket Frank Lampard om presset han har på seg:

– Jeg var klar over at når du tar en slik jobb, hvis du er manager i en stor klubb som Chelsea, så må du forstå at presset kommer fort. Og presset er uansett der hele tiden. Så det er helt normalt, jeg har følt dem som spiller i lang tid. Det er en del av jobben min. Og det gjør at jeg fokuserer enda mer på jobben min for å få bedre resultater, for vi vet at det ikke har vært godt nok i de siste kampene, sa Chelsea-sjefen.

PS: De to mest driblekåte klubbene i Europa er franske: Paris St. Germain med et dribleforsøk hvert tre minutter og 58 sekunder og med Lyon på 2. plass med 4.07 min.

les også

Wayne Rooney hylles etter karriereslutt: – Får ikke den respekten han fortjener

VG-tips: Fulham-Chelsea

* At Chelsea har flere individuelt dyktige spillere er det ingen tvil om. Men vi tror noen av spillerne har litt å gå på når det gjelder lagorganisering og samarbeid. Dette er noe manager Frank Lampard helt sikkert jobber med.

* Det kom en del nye folk inn i klubben i sommer, og slikt kan ta litt tid. Uansett: Bare én seier og ett «rent laken» på seks seneste ligamatcher – vi er sikre på at Chelsea kan bedre enn dette.

* De stilte med et nesten toppet lag i FA-cupen mot League 2-klubben Morecambe sist (4–0) – der Werner (a) endelig kom på scoringslisten igjen. Kanté (mb) er suspendert, men Christensen (f) og James (f) er friskmeldt.

* Fulham har sikret seg uavgjort i fem strake ligakamper – tillegg til FA-cupavansement mot QPR. Vi likte hvordan de jobbet seg inn i Tottenham-kampen på onsdag, at de ikke ga seg. Og at de fikk lønn for strevet med en utligning kvarteret før slutt. Har skaffet seg litt selvtillit nå. Men vi går for et Chelsea-spill – selv om borteoddsen ikke er noe særlig.

Du må spille før kl. 18.25. Kampen ser du selvfølgelig på TV 2 Sport Premium.

Publisert:

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City28205356193765
2Manchester United28159455322354
3Leicester City28165748321653
4Chelsea27138642251747
5Everton2614483933646
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

Tippetips

Premier League

Chelsea FC

Flere artikler

 1. Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

 2. Lampard verst i Abramovitsj-æraen: – Kommer ikke til å få tid

 3. Chelsea vant – 100 dager lang måltørke over for Werner

 4. Lampard om presset: – Jeg er ikke dum. Jeg vet vi trenger resultater

 5. Cornerspesialistene slo til igjen: Chelsea tok etterlengtet seier

Fra andre aviser

 1. Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

  Aftenposten
 2. Lampard verst i Abramovitsj-æraen: – Kommer ikke til å få tid

  Aftenposten
 3. Chelsea vant – 100 dager lang måltørke over for Werner

  Aftenposten
 4. Chelsea vant – 100 dager lang måltørke over for Werner

  Bergens Tidende
 5. Målløst London-derby: Tottenham beholdt tabelltoppen

  Fædrelandsvennen
 6. Cornerspesialistene slo til igjen: Chelsea tok etterlengtet seier

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no