Iran trekker seg fra VM?

FOTBALL

Iran vurderer å trekke seg fra VM etter at fransk TV viste filmen «Ikke uten min datter». - Vi tar avgjørelsen før søndag, sier en talsmann for den iranske ambassaden onsdag.

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:16

Tirsdag beskyldte iranske spillere franske myndigheter for å prøve å ødelegge for dem, ved å vise filmen mens laget forbereder seg til det politisk ladede møtet med USA søndag, melder NTB.

I filmen gjenfortelles historien om en amerikansk kvinne som gifter seg med en iraner og flytter til Iran. Men når ekteskapet går i oppløsning får hun ikke ta med seg datteren tilbake til USA.

Den franske TV-stasjonen M6, som viste filmen sist mandag, benekter at det ble gjort med spesielle baktanker, og sier at filmen var satt opp lang tid i forveien.

Protesterte

«Sist fredag kontaktet den iranske ambassaden oss for å protestere mot visningen av filmen. Vi forandret ikke på programoppsettet, men viste filmen sammen med en uttalelse fra ambassaden om at Iran benekter sannhetsgehalten i hendelsene som skildres», heter det i en pressemelding fra M6.

På en pressekonferanse tirsdag uttalte Irans spiss Khodadad Azizi at filmen var «full av løgn» og «en fornærmelse mot alle iranere». De iranske spillerne var overbeviste om at filmen ikke ble vist ved noen tilfeldighet.

Her kan du lese mer om