KLYNGEJUBEL: De engelske spillerne feirer 2–1-scoringen på overtid.

KLYNGEJUBEL: De engelske spillerne feirer 2–1-scoringen på overtid. Foto: SERGIO PEREZ / X00213

Kommentar

Hollywood bør følge med på England

(Tunisia - England 1–2) England vinner ikke VM, men skulle det skje bør Hollywood være klar.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Her er de fleste ingrediensene: 52 års lengsel, 22 år gammel fortvilelse, 21 måneder gammel skandale, ny sjarm, nytt samhold, et lag ingen tror på og en supermann.

«Supporting football since 1863» heter det stolt i Football Associations lokaler i 4. etasje på Wembley, men det renner ikke over av pokaler der inne. 1966-bildene av kaptein Bobby Moore med Jules Rimét-trofeet dominerer voldsomt på veggen. Englands eneste tittel.

les også

Sverige-spiller kalte VAR en spøk – snur etter VM-seieren

les også

Kane-dobbel frelste England i åpningskampen

les også

Fra dvale til dobbel i belgisk storseier: – Mysteriet Lukaku

De har tenkt på nytt VM-gull mange ganger, og potensialet var der for Keegan-, Lineker-, Gerrard- og Scholes-generasjonene, men alltid var det et eller annet som gikk galt.

I år tenker de færreste på gull, men tvil ikke på at Harry Kane og hans glødende medspillere tror at alle lag kan slås. De har 11 kamper uten tap, og 2–1-dramaet mot Tunisia endte som en perfekt VM-start. Nå skal mye gå galt for at det ikke blir 8-delsfinale.

SJEFENE: Gareth Southgate takker sin kaptein Harry Kane etter to mål og en herlig VM-start. Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN

Et aggressivt England imponerte i perioder, særlig før pause, og hadde allerede hatt et par friske sjanser da 1–0 kom etter drøyt ti minutter: John Stones headet, Mouez Hassen reddet og Harry Kane viste igjen at hans instinkter foran mål er blant de sterkeste i verden.

Spillerne feiret som om det var Norway Cup, og det er et lite juniordrag over dette laget: 25 og et halvt år og 22,5 landskamper var snittet hos de 11 som startet.

les også

VM-analyse: Belgias superstjerner kan så mye mer

Pluss content

Like sterke scoringsinstinkter har ikke Jesse Lingard (25). Han misbrukte flere store muligheter, og isteden holdt det på å gå galt for England. Den nest eldste i flokken, Kyle Walker (28), løftet klønete armen, ga Ben Youssef sjansen til å falle og dommeren «sjansen» til å dømme straffe. Tunisia fikk 1–1 i gave.

Jeg synes Walker gjør for lite til at det skal blåses straffe, men nok til at det er riktig at ikke videodommeren bryter inn.

England ropte også på straffe to ganger, begge etter at Harry Kane gikk overende ved dødballer. VAR og hoveddommer lot dem passere, og kanskje forsterkes hendelsene litt i reprisene vi får servert. Videodommerne har flere bilder, dommerens skjønnsavgjørelse ble stående igjen, og det føles greit. VAR er ikke et perfekt system som skal overprøve alt som ser feil ut.

les også

Kane-forvandling på fire år: – Kan ikke vente med å vise verden hva jeg har

Uansett ble det ikke avgjørende, for han dukket altså opp på overtid også, den engelske kapteinen. Harry Kane har 84 ligamål på 105 kamper i de tre siste Tottenham-sesongene, og da Harry Maguire vant i luften plasserte Kane seg smartere enn alle andre nok en gang. Det er ikke mange VM-nasjoner som har en bedre målscorer.

Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball.

Landslagssjef Gareth Southgate jublet, klemte spillerne og Kane fikk en ekstra varm omfavnelse. Fremdeles huskes Southgate best for sin elendige straffe i EM-semifinalen i 1996. Da tuslet 25-åringen fortvilet tilbake til midtsirkelen, og etterpå forklarte han gråtende at han hadde sviktet hele nasjonen.

Men da Sam Allardyce ble fanget på skjult kamera, og fikk sparken som landslagssjef etter 67 dager, kom Southgate tilbake. 47 år gammel fremstår han som en reflektert og respektert leder som har greid å skape en sterk enhet av «nye England».

Gareth Southgate vil få en av hovedrollene i filmen om Englands VM-gull i 2018.

Den det aldri blir noe av.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder