VM-GLISET: Mohamed Salah (t.h.), her sammen med lagkamerat Abdallah Said, virket svært opplagt på siste trening før Uruguay-kampen. Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Salah hylles før comebacket: – Et mirakel

Mohamed Salah (25) er klar for sin første kamp siden finalemarerittet i Champions League.

• Her er fredagens oddstips

Det er knappe tre uker siden egypteren avsluttet Liverpool-sesongen med å skade skulderen og forlate Champions League-finalen etter kun en halvtime, før lagkameratene tapte 3–1 mot Real Madrid.

les også

Ramos etter trenersparkingen: – Virker som vi er i en begravelse

Da var det mange som fryktet for Salahs VM-sjanser, men torsdag sa Egypt-sjef Hector Cuper at stjernespilleren ser ut til å bli spilleklar til mesterskapets første kamp mot Uruguay fredag.

Sjekk Tipster for ferske oddstips hver dag under VM!

– Jeg kan nesten 100 prosent si at han kommer til å spille, hvis man ser bort fra uforutsette faktorer i siste minutt, sier Cuper ifølge ESPN.

– Umulig å stoppe

Dermed ser ikke Salahs eventyrsesong, der han har scoret 44 mål for Liverpool, ut til å være over helt ennå. Før VM hylles han av den tidligere Egypt-helten Mido, som scoret 20 mål på 51 landskamper og vant Afrikamesterskapet i 2006.

– Han er den typen som sier: «Kom igjen, selv om jeg har hele nasjonen på skuldrene mine, så bryr jeg meg ikke», sier Mido om Salah til The Guardian.

les også

New York Times: Salah tatt på sengen av «Putins Pitbull»

– Han er en kjempefin fyr. Jeg mener måten han har utviklet seg som person, når man sammenligner Chelsea-versjonen og Salah i Liverpool, er et mirakel.

– For tre år siden da Salah dro til Chelsea, skrev jeg på Twitter at Salah er 10 ganger bedre enn Raheem Sterling. Folk lo av meg. Sterling er en veldig god spiller, han har utviklet seg mye under Pep Guardiola, men Salah er utrolig. Han er en av de veldig få spillerne som, dersom han har dagen, er umulig å stoppe, sier Mido.

VGs tips: Uruguay-seier

Fredag blir det Uruguays oppgave å stoppe egypteren, men de bør være godt rustet med Atlético Madrid-duoen Diego Godín og José María Giménez som midtstoppere.

Den egyptiske oppladningen til mesterskapet har ikke vært ideell: 0–2–3 og 2–7 i målforskjell på fem kamper. Med en Salah som ikke har spilt siden han skadet seg, kommer åpningskampen mot gruppens antatt beste lag kanskje for tidlig for dem. Uruguay fremstod bunnsolide da de endte på andreplass i den søramerikanske kvalifiseringen, og stiller med VMs kanskje beste spisspar i Luís Suárez og Edinson Cavani.

Vi anbefaler derfor et spill på Uruguay-seier til 1,50 i odds. Kampen vises på NRK1. Spillestopp er klokken 13.55.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder