NOTORISK MÅLSCORER: Dwight Yorke, her sammen med Ole Gunnar Solskjær, scoret 48 ligamål på 92 kamper for Manchester United. Foto: DAN CHUNG / REUTERS

Manchester United-legende langer ut mot Mourinho - og lovpriser Guardiola

Dwight Yorke vet hva det vil si å vinne Premier League med Manchester United. Han mener klubben ville ha vunnet ligagull om Citys Pep Guardiola var sjef.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er fredagens oddstips

– Jeg mener helt klart at Manchester United ville ha vunnet ligaen om Guardiola var manager fordi Manchester City er fremoverlente hele tiden. De spiller angrepsfotball.

les også

Dette er favorittene til å ta over etter Wenger: – Krever 150 mill.

Det er budskapet til eks-Manchester United-spiss Dwight Yorke (46) på spørsmål om han tror United kunne ha jublet for ligagull dersom City-sjef Pep Guardiola ledet José Mourinhos mannskap istedenfor portugiseren.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Han spilte selv i Manchester United fra 1998 til 2002, var en sterk bidragsyter til at laget tok The Treble i 1999 og kan se tilbake på totalt tre PL-gull med den rødkledde klubben.

– Alle managere som har slike spillere og som spiller angrepsfotball, kommer til å vinne mer enn de taper. Det er ikke rakettforskning, sier Yorke ifølge irske Independent.

– Og ikke si til meg at City-spillerne er overlegne United sine. Se på Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard, Alexis Sánchez og Romelu Lukaku. Vi har en veldig sterk angrepsrekke, påpeker den tidligere storscoreren.

les også

Alan Shearer: - Arsenal spiller for klubbens fremtid

Så hva er forskjellen? Hvorfor vant Manchester City Premier League-gull med fem runder igjen å spille? Yorke mener det har med forskjellen mellom Mourinho og Guardiola å gjøre.

– Forskjellen er at City har en manager som tenker positivt og ønsker å spille offensiv fotball. På den røde siden har vi en manager som vil vinne 1–0 og spille defensivt. Så enkelt er det, sier han, og fortsetter å lange ut:

– United venter på det øyeblikket der de kan sikre en 1–0-ledelse, men det er ikke slik vi skal spille. I mine øyne er det bare tull.

VGs tips: Uavgjort

Ikke veldig mye som står på spill fredag når Manchester United gjester Brighton. Sistnevnte kan teoretisk sett fortsatt rykke ned, men det skal mye til. Samtidig har Manchester United så godt som sikret 2.-plassen. Med seier mot Brighton er den helt i boks.

Brighton er i elendig form med 0–3–3 på de siste seks, mens José Mourinhos menn har vunnet de siste åtte av ti, det uten helt å imponere spillemessig (fem av seirene med bare ett mål). Mourinho må kanskje klare seg uten Jones (f) og Lukaku (a), og med tankene på FA-cupfinalen mot Chelsea den 19. mai kan det tenkes at han gjør flere roteringer.

Vi tror på et målfattig oppgjør som ender med uavgjort, og det får du 3,55 i odds på. Spillstopp er 20.55, og kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool98102171425
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal94321312115
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder