- Hater ikke LSK

I 1995 ble han trakassert bort fra Lillestrøm av spillere og ledere som krevde seriegull. Seks år senere skal Teitur Thordarson gi klubben gullet de ønsker - som Brann-trener.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

- Jeg hater ikke Lillestrøm, fastslår Thordarson og legger raskt til: - Jeg vil at de skal ta gullet.

- Dermed kan alle LSK-supportere puste ut og være sikre på at treneren som forsvant i 1995, gir alt for LSK-gull?

- Det kan du gi deg f . . . på, svarer Teitur, og ser litt ut som Mike Tyson før en boksekamp. Han har et blikk som sier seier - for enhver pris . . .

Dersom Brann tar poeng fra Rosenborg, er Lillestrøm mester med seier over Tromsø. Og da vil Teitur Thordarson være mer populær blant LSKs «Kanarifans» enn han noen gang har vært.

Fungerte ikke

For alt var ikke fryd og gammen da Lillestrøm og Teitur Thordarson skilte lag i 1995.

- Jeg hadde konflikter med både spillere og ledere. Ting fungerte ikke i det hele tatt, og da ville det vært meningsløst å fortsette selv om jeg hadde tilbud om det. Spesielt siden det var uenigheter om meg i spillergruppen, forklarer Teitur Thordarson om Åråsen-perioden.

Også LSK-formann Einar Krokan mente den gangen at islendingen ble trakassert av omgivelsene.

Thordarson trakk seg under triste omstendigheter midt i september i en klubb som var på vei mot seriemedalje og cupfinale. Det var ikke godt nok: Klubben skulle ha gull.

Det endte med fjerdeplass og semifinaletap - for Brann . . .

Selv er Thordarson stolt over jobben han gjorde på Åråsen.

- Det er egentlig fantastisk at vi lå i toppen med alle de problemene, sier islendingen, som tok sølv det første året og var på vei mot en ny medalje da LSK-karrieren tok slutt.

For norsk fotball

Seks år etter skal han gi Åråsen-klubben gullet de venter så voldsomt på - som Brann-trener.

Ikke av kjærlighet, men for norsk fotball. Og litt for de vennene han fortsatt har igjen på Lillestrøm, som Bjarne Sognnæs, spiller i 1995 og daglig leder nå.

- Det er bra for norsk fotball om Rosenborgs seiersrekke stopper. Siden vi ikke kan ta gullet, er det helt OK om Lillestrøm gjør det, sier Teitur.

- Hvorfor klarer Lillestrøm gullet nå som ikke du klarte?

- De har vært gode i hele år, og så tror jeg at samarbeidet med Olympiatoppen har hjulpet dem mye, sier islendingen, som var med da LSK startet prosjektet i 1995.

- Da er du litt delaktig i det eventuelle gullet . . .?

- Nei, det vet jeg ikke. Jeg kan ikke si hvor mye samarbeidet har betydd, men noe har det helt sikkert gjort, svarer Teitur - som har tatt med seg flere ting fra samarbeidet med Olympiatoppen til Brann.

- Heldige i Bergen

Søndagens Rosenborg-kamp beskriver han som en liten «cupfinale».

- Vi er heldig her i Bergen. Vi trenger ikke dra til Ullevaal for å oppleve cupfinalestemning. Det får vi her søndag, smiler Thordarson.

Bare det garanterer full Brann-tenning.

- Men jeg vil jo absolutt ikke se Rosenborg få noen gullmedaljer her i Bergen. Det kan de få i Trondheim, fortsetter Teitur, og sier han blir stolt over seier.

- Det vil flere tusener av bergensere bli også, fortsetter islendingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder