Frode Kippe om LSKs skjebneuke: - Setter i gang mange følelser

Kapteinen mener denne uken kan avgjøre Lillestrøms sesong.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Med seier i den viktige kampen mot Tromsø har romerikingene fått en god start på skjebneuken, eller «week of opportunity» som trener Jörgen Lennartsson ønsker å kalle den.

Verst tenkelige utfall ville vært cup-exit og en fot i OBOS-ligaen, men ved slutten av uken håper nå Frode Kippe å ha ledet laget til semifinale i cupen og seks poeng i Eliteserien.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det hadde vært en perfekt avslutning på uken. Vi vet at denne uken kan bety mye for sesongen totalt sett, sier LSK-kapteinen.

Torsdag venter Bryne i kvartfinale i cupen, og søndag møtes Lillestrøm og Stabæk til en real bunnkamp. Kippe tror seier i den kampen vil bety at laget hans er på god vei til å berge plassen.

– Det setter i gang mange følelser når det blir sånn. Det blir viktige kamper hele veien nå. Vi har fantastisk mye å spille for i alle kamper. Det er en deilig følelse å avslutte sesongen med, sier veteranen.

les også

Nedrykksspøkelset plager LSK-veteran Solér: - En nedtur for hele byen

Etter tre poeng mot Tromsø mandag ligger Lillestrøm under nedrykksstreken med 22 poeng totalt. Det er ett poeng mindre enn trioen Strømsgodset, Start og søndagens motstander Stabæk.

– Syv cupfinaler igjen

– Det er nesten som syv cupfinaler igjen i Eliteserien. Det er sånne kamper man vil spille. Det er viktig at det er noe på spill. Jeg lover deg at Lillestrøm kommer til å gi alt og vi kommer til å plukke mange poeng fremover, sier Arnór Smárason, som var svært glad etter å ha blitt matchvinner mot Tromsø:

I løpet av de resterende syv kampene skal LSK møte begge lagene som kjemper i gullkampen. Men også antatt lettere motstand som bunnrival Strømsgodset og Bodø/Glimt, som heller ikke ligger mange poengene over streken, står igjen på terminlisten.

– Det kommer til å bli avgjort i 30. serierunde, så det blir en spennende høst. Men vi er utrolig motivert og dedikert. Vi har en fantastisk «team spirit» og er fast bestemt på at vi skal greie dette, sier trener Lennartson om den jevne bunnstriden.

les også

Lokalavisen slår krisealarm i Strømsgodset: – En alvorlig situasjon

På grunn av det tette kampprogrammet denne uken åpner han for at det vil bli rullering på laget foran cupkampen mot Bryne. Kvartfinalen spilles bare tre dager før neste skjebnekamp i Eliteserien.

– Jeg skjønner spørsmålet. Akkurat nå skal vi nyte denne seieren, og så skal vi vurdere hvordan vi skal matche guttene. Vi har noen som gjerne vil vise seg frem, så det er mulig det blir noe rullering, sier treneren.

– Vi vil jo veldig gjerne til cupfinalen. Det er en viktig kamp på torsdag og så er det en utrolig viktig kamp på søndag igjen. Vi er fysisk godt forberedt til å spille disse tre kampene, fastslår Smárason.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder