ISKALD SEIER: Mark Dempsey fikk en perfekt start på sesongen.
ISKALD SEIER: Mark Dempsey fikk en perfekt start på sesongen. Foto: NTB Scanpix

Dempsey om Start-jobben: – Sånn som jeg jobbet i Manchester United

FOTBALL

SØR ARENA (VG) Starts nye eiere har brukt millioner på nye spillere, men trener Mark Dempsey (54) føler ikke noe press med å utvikle dem til hete salgsobjekter.

Publisert:

– Nei, det er ikke noe press. Dette er sånn som jeg jobbet i Manchester United med unge og sultne spillere, dette er som «Busby babes», sier Mark Dempsey til VG.

– Ingen primadonnaer

Fra 2006 til 2009 jobbet engelskmannen som talentutvikler i Manchester United, blant annet sammen med Ole Gunnar Solskjær. «Busby Babes» var en del av Uniteds gylne spillergruppe på 1950-tallet, som fikk dette kjælenavnet fordi de hadde lav gjennomsnittsalder og spilte under manager Sir Matt Busby.

– Det er ingen primadonnaer i Start. De jobber hardt og har lyst til å oppnå mye, sier Dempsey.

Start-laget som startet den oppløftende serieåpningen mot Tromsø i går hadde en snittalder på 23,9 år. Keeper Håkon Opdal (35) var eneste spiller over 30 år.

– Start er en forretning

Det siste året har Start fått pengesterke eiere, ny sportssjef i Tor Kristian Karlsen og en solid lommebok.

– Ja, Start er en forretning. Eierne har investert mye penger i spillerne og jeg er glad på deres vegne når du ser hvordan vi spilte i dag, sier Dempsey.

For det er ingen tvil om at Start skal tjene penger på de unge spillerne. I Tromsø-nedsablingen kunne man se tendenser av mye spennende. Dempsey har blant dandert en purung midtbanetrio i sin 4–3–3-formasjon med Afeez Aremu (18), Tobias Christensen (17) og Isaac Twum (20). Søndag så det ut som de hadde spilt mange år i Eliteserien.

Håper alle blir i klubben

I tillegg var svenske Kevin Kabran (24) svært delaktig i seieren med både målgivende pasning og scoring. Det samme hadde spissen Kristján Flóki Finnbogason (23) som drømmer om å spille seg inn på Islands VM-lag.

– Det kan bli mye spillere ut og inn av Start de neste årene?

– Kommer det gode bud må vi vurdere det. Jeg håper de blir her, men det viktigste for klubben er å etablere oss i Eliteserien. Eierne har en tiårsplan, svarer Dempsey.

Her kan du lese mer om