Kryptisk Jensen om feiringen: – Det var ikke noe spesielt

TRONDHEIM (VG) (Ranheim-Rosenborg 1–3) Rosenborg-kaptein Mike Jensen var kampens store spiller da Rosenborg viste hvem som som er «best i by’n». Etter kampen ville han ikke si hva han mente med feiringen etter 1–0-målet.

Rosenborg var ikke til å kjenne igjen i lokalderbyet mot Ranheim. Misforstå riktig, for Rosenborg gikk ut i hundre og spilte med den lidenskapen og angrepsviljen som i lang tid har manglet.

I sentrum: Kaptein Mike Jensen, som var bedre enn på lenge, i sin nye offensive midtbanerolle.

– Når laget spiller godt, spiller jeg også godt. Kollektivet og samhandlingen var fremoverrettet i dag, og da spiller jeg også bra, sier Jensen til VG, etter kampen.

Suksess med ny formasjon

For tredje kamp på rad, helt siden innsettelsen av vikartrener Rini Coolen, spilte Rosenborg i 4–2–1–3-formasjon. Fortsatt 4–3–3, men med en såkalt «snudd V» på midtbanen, lik den Rosenborg benyttet da de tok grep om hegemoniet i norsk fotball, med Sverre Brandhaug i tilsvarende rolle på slutten av 1980-tallet.

– Det spiller ingen rolle hvordan man «uttaler» formasjonen, enten man sier 4-3-3 eller 4-2-3-1. På papiret er det en 4-3-3, men det handler om hvordan spillerne fyller rollene, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

I august 2018 er det Mike Jensen vi finner i denne rollen.

– Du kan kanskje si at det gir meg mer frihet. I en tierrolle kan man bidra på flere forskjellige måter, man kan gå dypt, bredt, komme imot og delta i oppspill, sier Jensen.

VG Live - Ranheim-Rosenborg minutt for minutt

Mot Ranheim var Rosenborg-kapteinen i perioder ikke til å stoppe. Gang på gang fant han mellomrommet mellom hjemmelagets forsvar og midtbane. Landsmann Nicklas Bendtner, som nok en gang startet på venstre ving, var med på de danske notene, og kombinerte flere ganger med Jensen.

– Vi måtte vinne i dag, det er ikke alltid enkelt. Men vi gjorde det, og vi kontrollerte kampen. Jeg er veldig glad for å ha tatt min første seier, fastslo Coolen.

Seieren var Rosenborgs første etter trenersparkingen.

BANENS BESTE: Mike Jensen (t.h.) gratuleres av Alexander Søderlund etter sitt 1–0-mål. Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Proffe

– Jeg vil ikke snakke for mye om det. Vi må være profesjonelle, og det syns jeg spillerne har vært gjennom hele prosessen. Moralen, samholdet og fokuset til spillerne, der er det ikke noe man kan sette fingeren på, sier Jensen.

12 minutter var gått da Rosenborg tok ledelsen.

Bendtner vendte opp sentralt, og spilte fri spissmakker Alexander Søderlund på venstre. Søderlund slo tidlig inn foran mål, der - hvem andre - Jensen kom på et klassisk indreløper-løp bakfra, og bredsidet ballen i mål fra rett innenfor 16-meteren.

– Det er jo sånn at jo lenger frem på banen man spiller, jo flere mål skal man score, sier Jensen, som feiret scoringen med å stikke én finger i hvert øre.

– Hva var tanken med feiringen?

– Ikke noe spesielt. Det får du selv vurdere. Hva syns du selv?

Heller ikke Ranheim var til å kjenne igjen, men det var ikke på samme positive måte som Rosenborg. På splitter nytt underlag så det ut som om Ranheim-spillerne slet med å finne hverandre.

– Det var litt annerledes på ny matte, og vi var litt for upresise, men jeg vil ikke skylde på matta. At vi tapte skyldes andre ting, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

Midtveis i omgangen fikk Anders Trondsen klinktreff fra nesten 30 meter. Ballen duppet og flakket, og suste inn i krysset bak en god Ranheim-keeper Even Barli. 2–0.

les også

Brann-treneren om jagende Rosenborg: - Føler ikke på presset

Ranheim hadde sett ut til å være helt ute av det. I så måte kunne ikke reduseringen kommet på et bedre tidspunkt, ti minutter før pause.

Baklengsmålet så ikke ut til å prege Jensen, som fortsatte terroriseringen av Ranheim-forsvaret. Først reddet Barli da Jensen og Bendtner kom alene med keeperen, så var det tverrliggeren som stoppet Jensen.

– Vi har ikke fått sånn juling på hjemmebane før. Det var en veldig fortjent seier til Rosenborg, sier Maalen, som hvert fall kan glede seg over et pent mål.

Michael Karlsen ble spilt opp sentralt, og fortsatte vendingen mot venstre. En til nå usynlig Erik Tønne benyttet seg maksimalt av muligheten, spilte vegg med Mads Reginiussen, fikk ballen tilbake via en vegg, og avsluttet elegant alene med Rosenborg-keeper André Hansen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder