TAKTIKKPRAT: Manager Marcelo Bielsa (t.h.) og hans hjelpere på Leeds-benken mot Stoke. Foto: John Clifton / REUTERS

Kulthelten Bielsas superstart: Ingen har åpnet bedre i Leeds

Han kalles for «gærningen» og er en kult-helt i fotballen, men Marcelo Bielsa (63) kan mer enn å være karismatisk. Ingen har noensinne fått en så god start på Leeds-managerkarrieren sin som ham.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er tirsdagens oddstips

Fire seirer på fire mulige (tre i ligaen og én i ligacupen) er en bedre start enn noen av hans forgjengere på Elland Road, ifølge The Telegraph, men manager Marcelo Bielsa tar ikke av av den grunn.

les også

Her er kult-trenerens galeste historier

– Det er det samme som å vinne fire kamper som ikke kommer etter hverandre, sier den argentinske manageren til avisen.

Tipster gir deg ferske oddstips hver dag!

Slik gikk det da Bielsa satt seg på en kopp kaffe...

– Viktig å få gode resultater

Han, som ble ansatt i midten av juni som den 11. manageren siden 2012 (ekskludert Neil Redearn, som har vært midlertidig manager tre ganger), er slettes ikke overrasket over at mannskapet har tatt til seg hans ideer så kjapt.

les også

Da Bielsa var Lazio-manager i to (!) dager

– I fotball er seks uker lang tid. Utfordringen ligger utover det å overføre måten å spille på. Utofrdringen er å være tro mot stilen over en lengre periode, sier Bielsa ifølge Yorkshire Evening Post.

– Men det er alltid viktig å få gode resultater, spesielt i starten av sesongen når man trenger å bygge selvtillit. Når man vinner, er det alltid lettere å akseptere den nye måten å spille på, fortsetter han.

Historien om Leeds: Fra superlag til kaosklubb (krever innlogging)

Fikk du med deg denne?

les også

Slik gjorde Bielsa Chile til en fotballstorhet

VGs tips: Leeds-seier

Leeds har begynt å finne flyten under manager Marcelo Bielsa, som selv blir stadig mer stødig i engelsk. Den argentinske manageren har ledet laget til tre strake seirer i seriepremieren, men får sin kanskje hittil tøffeste test i bortekampen mot Swansea tirsdag.

Waliserne har syv poeng på tre kamper, og det er jo ikke dårlig, men vi tror på at Leeds-toget ruller videre og går for borteseier til 2,20 i odds. Viasport3 er din venn om du ønsker å se kampen. Spillestopp er 20.40.

– Jeg beklager at dette dreper myten om Messi, sier Jan Åge Fjørtoft. Hør hele under:

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder