Southampton mot ny kontrakt - Swansea på vei ned

FOTBALL

(Swansea - Southampton 0–1) Italienske Manolo Gabbiadini (26) har fått til lite denne sesongen, men da det gjaldt som mest var det målsniken fra Nord-Italia som betydde alt for Southampton.

Publisert: Oppdatert: 09.05.18 00:17

Hans 1–0-scoring, fra kort hold, kan være målet som sender Swansea ned etter syv strake sesonger i Premier League.

Southamptons sterke målforskjell gjør at laget høyst sannsynlig har berget plassen etter de tre poengene i Wales. Manager Mark Hughes jublet som om kontrakten var sikret.

– En klubb som Southampton skal ikke være i bunnstriden. Men etter at vår nye sjef kom inn har han snudd ting rundt, og gitt oss ny selvtillit. Med City i den siste kampen visste vi at vi var nødt til å vinne, sier angriper Charlie Austin, tydelig lettet, til Sky Sports.

Gabbiadini, med fire seriemål før denne kampen, ble redningsmannen noen få minutter etter at han ble kastet innpå - på grunn av at polske Jan Bednarek ble skadet.

Seieren betyr at West Bromwich følger Stoke ned én divisjon, mens Swansea har to håp igjen:

  • Det største handler om at Huddersfield taper sine to siste kamper (Chelsea (b) og Arsenal (h)), samtidig som Swansea slår Stoke på hjemmenbane i siste runde.
  • En bitte, liten mulighet er det også for at Southampton kan passeres på målforskjell: Southampton er ni mål bedre, og tre poeng foran. Swansea må altså slå Stoke, og Southampton tape for målmaskinen Manchester City, med store nok sifre.

– Det er ikke matematisk sikkert ennå. Men vi måtte gå for seier, ellers ville det blitt veldig, veldig vanskelig, så dette var en stor seier, sier Mark Hughes til BBC.

Swansea ga også alt for å få alle poengene:

– Vi viste alle at vi ville vinne. Nå vet vi ikke hva som skjer, i morgen (Chelsea-Huddersfield) eller på søndag. Vi har det ikke i egne hender lenger, men må bare gjøre vår jobb mot Stoke, sier manager Carlos Carvalhal, som hadde en kjempestart i klubben, men som bare kan vise til to poeng på de åtte siste kampene.

Dramaet var enormt i Swansea. Forskjellen på å bli værende i Premier League og å bli sendt ned i Championship beregnes til oppunder 1,5 milliarder, pr. sesong, og historien viser at det kan ta tid å komme seg opp igjen.

– Sesongens største kamp i Premier League, slo TV2-ekspert Simen Stamsø Møller fast, og Swansea-toppscorer Jordan Ayew uttalte i kampprogrammet at dette var større for spillerne enn én VM-finale eller en Champions League-finale.

Spillemessig var det imidlertid veldig langt unna en stor finale. Swansea styrte det meste før pause, men hjemmelaget kom knapt til en eneste sjanse og det var ikke vakker fotball. Southampton var fullstendig bakpå, men samtidig var det Southampton som hadde de to beste sjansene, begge ved Charlie Austin, begge skudd fra rundt ti meter.

Etter pause fortsatte Swansea å jage seiersmålet, men bortsett fra et herlig langskudd fra Jordan Ayew var det Southampton som hadde de største sjansene, og det var Southampton som fikk vinnermålet: Charlie Austin hadde sin fjerde gode mulighet etter en corner, uten å lykkes, men Manolo Gabbiadini var der med sitt giftige venstrebein.

  • Mark Hughes fikk sparken i nå nedrykksklare Stoke, men åtte poeng på hans syv kamper i Southampton ser ut til å bety at han går ut av sesongen med hendene over hodet likevel.
  • Carlos Carvalhal tok 18 poeng på de ti første kampene sine i Swansea. Deretter har altså laget ramlet sammen fullstendig, med to poeng på de åtte siste kampene.

Her kan du lese mer om