Liverpools angrepstrio skremmer Zidane: – Det kan bli den tøffeste finalen vi har spilt

Real Madrid-manager Zinédine Zidane (45) kan lørdag vinne sin tredje strake Champions League-finale. Men først må han temme en trio som har banket inn 89 mål denne sesongen.

Artikkelen er over ett år gammel

I 2015/16-sesongen slo de Atlético Madrid etter straffer, og i fjor høvlet de over Juventus. Nå er det bare Liverpool som står mellom Zinédine Zidane og en tredje strake Champions League-triumf.

Ved seier vil han tangere Carlo Ancelotti og Bob Paisley, som har vunnet turneringen tre ganger. Men Zidane kan være den første til å gjøre det tre ganger på rad.

les også

Kritiserer Kiev-hotellenes praksis: – Det er utpressing

Real Madrid er allerede – med god margin – kongen av verdens største klubbturnering. De har vunnet turneringen hele tolv ganger, fem mer enn AC Milan, som har gått til topps nest flest ganger.

Men ifølge Zidane, som selv vant Champions League én gang som spiller (Real Madrid, 2001/02), har ingen planer om å undervurdere Liverpool.

les også

Her er Liverpools «skrekk-kamper»

– Det kan bli den tøffeste finalen vi har spilt. Vi kommer ikke til å tenke at Liverpool er noe svakere enn noen av de andre lagene vi har møtt. Det er de ikke, sier franskmannen, og legger til:

– Vi må være på vårt beste i alle faser av spillet – ikke bare fysisk. De er et engelsk lag, så de vil aldri gi opp. Men de lener seg ikke bare på fysikk. De er også teknisk gode, med mye fart og flere store spillere.

MESTERNES MESTER: Ingen har flere Champions League-triumfer enn Real Madrid. Foto: Carl Recine / X01095

Champions League-kongene

Real Madrid har hatt en noe skuffende sesong, og endte til slutt på en 3.- plass i La Liga, bak både seriemester Barcelona og Europa League-mester Atlético Madrid.

Det eneste sølvtøyet Real Madrid har å vise til fra inneværende sesong, er supercupen-triumfen mot Barca i august i fjor, i tillegg til klubb-VM. Men Zizou & co. kan redde sesongen ved å løfte Champions League-trofeet – igjen.

Og dersom det er et lag – og én spiller, som vet hvordan Mesterligaen skal vinnes, er det Real Madrid og Cristiano Ronaldo:

  • Real Madrid har spilt 15 Champions League-finaler, og bare tre ganger har det blitt tap. Forrige gang de måtte nøye seg med 2.- plass, var i 1980/81-sesongen, og da var det nettopp Liverpool, under Bob Paisleys ledelse, som slo «Los Blancos» 1–0. De andre finaletapene kom i 1961/62-sesongen (3–5-tap for Benfica) og i 1963/64-sesongen (1–3 for Inter).
  • Cristiano Ronaldo er turneringens suverene toppscorer med 120 nettkjenninger, og han har tatt turneringens toppscorertittel seks ganger. Han har også scoret totalt fire mål i Champions League-finaler.

Ikke nok med det; han er i ferd med å sikre seg toppscorertittelen i Champions League denne sesongen også. Han står med 15 mål etter tolv opptredener.

Men, Liverpool har sine egne målscorere.

Fryktinngytende trio

les også

Slik ble Salah fotballens nye yndling

Pluss content

Angrepstrioen bestående av Sadio Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah, har nemlig vært fryktinngytende gode denne sesongen. De tre har scoret totalt 89 mål.

Det har naturligvis Zidane fått med seg.

les også

Salah hylles etter storspill: – Han må få Gullballen

– De er et lag som har alt, men dersom vi skal fokusere på én ting, så er deres største styrke de tre angriperne. De er tre svært forskjellige spillere, men som har spilt veldig bra denne sesongen og scoret mange mål.

GARANTISTER: Liverpools angrepstrio, bestående av Sadio Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino har gjort livet surt for de fleste denne sesongen. Foto: PHIL NOBLE / X01988

Liverpool booket sin topp fire-plassering på sesongens siste dag, og er uavhengig av hva som skjer i lørdagens finale, sikret spill i Champions League neste sesong. Liverpool ble nummer fire i Premier League.

Veien til Kiev har vært lang for The Reds. Jürgen Klopps menn måtte kvalifisere seg til gruppespillet, og der fikk Hoffenheim juling. Deretter tok de seg videre fra gruppe E, hvor Sevilla, Spartak Moskva og Maribor var motstandere.

les også

Klopps dystre finalestatistikk: Fem tap på rad

I utslagsrundene ble Porto, Manchester City og Roma, én etter én, feid av banen.

Regjerende mester Real Madrid tok seg på sin side videre fra gruppe H – «dødens gruppe» – med Tottenham, Borussia Dortmund og APOEL. I utslagsrundene slo de ut tre finalekandidater i PSG, Juventus og Bayern München.

Lørdag kveld, klokken 20.45, kulminerer det hele i den ukrainske hovedstaden.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder