Keeper-kaos

FOTBALL

En dag etter at overgangsvinduet ble åpnet står flere av Norges toppklubber midt oppe i et keeper-kaos.

Publisert: Oppdatert: 16.11.05 07:51

Førstevalget glapp

Hva som skjer med landsmannen Heinz Müller (27), veteranen Per Magne Misund (34) og unggutten Eirik Jansen (21) er også uklart.

- Nei, så langt har ingen brikker falt på plass når det gjelder målvakter, sukker assistenttrener Gunnar Halle.

I går måtte han konstatere at førstevalget, Tromsø-keeper Lars Hirschfeld (27), valgte Rosenborg foran Åråsen som ny arbeidsplass.

Har det ikke travelt

Nå håper man at Borussia Mönchengladbachs Otto Fredriksson (24) - for tiden på utleie i hjemlandet hos FF Jaro - skal løse problemet. Finnen har vist seg fram i LSK i to dager.

I Lyn Oslo forsvinner toppkeeper Ali Al-Habsi (23) til Bolton. Portugiseren Nuno Marques (24) får ikke ny kontrakt, og den 19 år gamle svensken Johann Dahlin er i øyeblikket eneste keeper i A-stallen.

- Ingen problemer. Det er bevisst at vi ikke forhaster oss, sier Lyn-direktør Morgan Andersen. Men både LSK og Lyn håper dessuten intenst at Thomas Myhre (32) skal returnere til Norge fra engelske Charlton - og velge akkurat dem. I så fall får de konkurranse fra Fredrikstad, som også er på keeperjakt.

Der har Alexander Lund Hansen (23) avsluttet utlånsperioden fra Rosenborg, og behovet for en stabil toppmålvakt er stort. Tidligere U-landslagskeeper Per Morten Kristiansen forlater Moss, og er aktuell for FFK.

Men også Lyn og LSK har 24-åringen i kikkerten. I Molde håper man å sikre seg Ivar Rønningen (30), som neppe jekker ut hverken Espen Johnsen eller Lars Hirschfeld i RBK.

Og i Start drømmer man om at nettopp RBK-Johnsen kan returnere til hjembyen dersom han taper kampen om å bli førstekeeper.

Uviss Eddie

I Ham-Kam står Eddie Gustafsson (28) fremdeles uten kontrakt for 2006.

Og Odd Grenland, som har sluppet rutinerte Erik Holtan (36) til Moss, leter etter en backup for unge Rune Jarstein (21). Stabæks Espen Isaksen (26) er aktuell. Men i såfall må bæringene ha en ny utfordrer til Jon Knudsen (30).