Shearer og Newcastle misset

Straffebom kan koste dyrt

(Newcastle-Wolves 1-1) Det er fordel Liverpool i kampen om 4. plassen som sikrer kvalifisering til Champions League.

  • NTB
Publisert:

Alan Shearer misset på straffespark åtte minutter før slutt, og det kan koste dyrt.

Newcastle må slå både Southampton på bortebane onsdag og Liverpool på Anfield i siste serierunde for å gå forbi.

Aston Villa har også en teoretisk sjanse til å ta plassen fra Liverpool, men tre poeng og 12 måls forskjell blir ikke utlignet kommende søndag. Da tar Villa imot Manchester United.

Misset straffe
Newcastle tok oppskriftsmessig ledelsen i det 38. minutt da Lee Bowyer satte inn et innlegg fra Shola Ameobi, men Wolverhampton kjempet innbitt og utlignet fortjent i det 70. minutt da innbytter Viorel Ganea scoret.

I det 82. minutt fikk Newcastle en gyllen sjanse til å avgjøre kampen da Paul Ince dyttet Gary Speed og dommeren ga hjemmelaget straffespark. Men vanligvis sikre Shearer skjøt ikke godt nok, og Paul Jones reddet.

- Jeg tar ansvar for at vi ikke fikk tre poeng i dag, og jeg innser at det kan koste oss dyrt, sa Shearer.

Med seier ville Newcastle kunne koste på seg uavgjort i Southampton onsdag og likevel hatt sjansen til å tukte Liverpool. Men nå er det bare to seirer som kan føre Newcastle opp til den lukrative 4. plassen.

- Det blir vanskelig, men vi er nødt til å si til oss selv at vi kan greie det. Det blir to cupfinaler for oss i uka som kommer. Jeg synes vi fortjener å få noe ut av denne sesongen, fortalte manager Bobby Robson etter søndagens kamp.

Newcastle er to poeng bak Aston Villa og kan også miste UEFA-cupplass.

For nedrykksklare Wolverhampton betød resultatatet at de har spilt hele sesongen uten borteseier. Forrige triumf på fremmed grunn i toppserien kom for mer enn 20 år siden. Nå må de vente minst ett år til.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder