FERDIG: Craig Shakespeare har mistet jobben som Leicester-manager. Foto: NTB scanpix

Shakespeare sparket som Leicester-manager

Leicester-manager Craig Shakespeare (53) har fått sparken etter bare én seier på sesongens åtte første Premier League-kamper.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Shakespeare skrev under på en treårskontrakt med Leicester i sommer, etter å ha tatt over jobben som manager for tidligere suksesstrener Claudio Ranieri mot slutten av forrige sesong. Etter en svak seriestart har imidlertid klubbledelsen mistet troen på 53-åringen.

– Det som tidlig så lovende ut under Craigs ledelse har ikke vært tydelig de siste månedene. Derfor føler dessverre styret at et skifte er nødvendig for å utvikle klubben videre i henhold til de langsiktige forventningene til supporterne, styret og eierne, skriver Leicester i en pressemelding.

Les også: Leicester kjemper for midtbanestjerne etter sekund-drama

– Nådeløst

Så sent som mandag kveld ledet Shakespeare ligamesteren fra 2015/2016-sesongen mot West Bromwich, men 1-1-kampen hjemme på King Power Stadium ble hans siste.

Leicester ligger tredje sist i Premier League etter åtte runder.

– Dette viser hvor nådeløst det har blitt. Det er ikke mange sjanser man får. Shakespeare er nok et offer for manager-giljotinen, er TV 2-ekspert Erik Thorstvedts umiddelbare reaksjon overfor VG.

Se høydepunktene fra det som trolig er Shakespeares siste kamp som Leicester manager her:

Visste han var utrygg

Det er bare noen få dager siden Shakespeare uttalte at enhver Premier League-manager bare er fire svake kamper unna en usikker jobbfremtid.

For 53-åringens del har resultatene lenge vært dårlige. Nå vil assistenttrener Michael Appleton vil lede laget i bortekampen mot Swansea førstkommende søndag.

– Av de første 10 kampene til Shakespeare, vant han syv. Nå har han bare vunnet én av de 11 siste, påpeker Thorstvedt, før han legger til:

– Han fikk sparken kjapt, men når man så hva som skjedde med Ranieri sist sesong, er det ikke noen bombe.

Husker du? Bare ni måneder etter at Ranieri sto bak Leicesters historiske seriemesterskap, fikk italieneren sparken

– Det er drøyt

Ifølge Daily Mail skal Shakespeare tirsdag ha blitt kalt inn på et møte med klubbledelsen hvor han fikk beskjed om at jobben som Leicester-manager ikke lenger var hans.

Shakespeare er dermed den andre Premier League-sjefen som får sparken denne sesongen, etter at nederlandske Frank de Boer ble avskjediget av Crystal Palace etter fire tap på fire kamper.

– Det er veldig sjeldent vi sitter og applaudere en managersparking, man tenker ofte det er drøyt, og det tenker jeg i dette tilfellet her også. Jeg skulle likt å ha sett at han i alle fall fikk tre kamper til på seg, sier Thorstvedt.

I de oppgjørene skal Leicester møte Swansea på Liberty Stadium, Everton hjemme på King Power Stadium og Stoke på Bet 365 Stadium. «Revene» har to poeng opp til trygg grunn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder