Dommer trakk Ranheim-straffe – roser assistentdommeren

(Odd - Ranheim 1–0) Etter først å ha dømt straffespark til Ranheim, valgte dommer Rohit Saggi (27) å endre avgjørelsen etter en prat med assistentdommer. Fem minutter senere klinket Elbasan Rashani (26) inn vinnermålet for vertene.

Det var etter 72 minutter av kampen i Skien at Saggi dømte straffespark til Ranheim etter en takling av Birk Risa på Olaus Skarsem.

Risa raste mot dommeren for avgjørelsen og tv-bildene viste at Odd-spilleren traff ball da han taklet. Dommer Saggi valgte å ta en prat med assistentdommer og valgte å trekke tilbake avgjørelsen om straffespark.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Når VG snakker med Rohit Saggi en time etter kampslutt, vil han hylle sin assistendommer Morten Jensen for at avgjørelsen ble trukket i Skien.

– Assistenten min sier at han ser situasjonen tydelig og at det er en klar takling på ball. I dag har jeg en meget sterk assistent, sier Saggi til VG.

– For meg så var det et klart straffespark. Jeg var tydelig i kroppsspråket og blåste med en gang. Da er det mange som samler seg rundt meg for å protestere og det ble så mye støy at jeg ikke klarte å høre hva som ble sagt på kommunikasjonsverktøyet. Assistenten min forsøker å fortelle meg at det er takling på ball og at jeg må endre avgjørelsen.

Hyllet av studio: – Skulle helst dømt riktig med en gang

I Fotball Direkte-studio på Eurosport Norge ble Rohit Saggi hyllet av panelet da de fikk se situasjonen i Skien.

– Jeg elsker Roggi! utbrøt programleder Carsten Skjelbreid.

– Jeg blir så glad når dommeren tar seg tid i stedet for å stå på avgjørelsen. Det er ingen tvil om at Birk Risa takler den ballen inn til keeper. Det er helt korrekt, sa Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

– Det er meget imponerende av dommerteamet. Fantastisk å se at dommeren tar seg den tiden, legger fotballeksperten til.

Dommeren sier det er svært hyggelig få ros for avgjørelsen, men at han helt skulle vært foruten hele situasjonen.

– Jeg skulle helst dømt riktig med en gang, men når vi først kommer i den situasjonen så er det viktig å tenke at en avgjørelse er ikke endelig for spillet er satt i gang igjen. Jeg har en flink assistent som hjelper meg å gjøre om, sier Saggi.

– Men det er selvfølelig hyggelig å få honnør for at vi i dommerteamet klarer å trekke pusten to ganger i denne situasjonen.

Olaus Skarsem, som gikk i bakken og trodde han fikk straffe, mener dommeren tok feil avgjørelse.

– Jeg mener det er straffe. Det er ingen tvil om at han er først på ball, men hvis ikke han tar meg etterpå så hadde jeg fått avsluttet. Han meier meg jo ned, sa Skarsem i et intervju til Eurosport etter kampen.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo helt enig med dommerens avgjørelse.

– Birk er først på den ballen med foten og da kan ikke jeg forstå at det skal være straffe. Han ville aldri tatt igjen den ballen likevel, sier Fagermo til Eurosport.

Rashani-perle – feiret med Fagermo-stikk

Fem minutter etter straffesituasjonen falt avgjørelsen i Skien.

Elbasan Rashani dro seg innover fra høyresiden og klinket til fra like utenfor sekstenmeterstreken. Ballen gikk perfekt i en bue over Even Barli i Ranheim-målet og inn i mål i lengste hjørne.

Spillerne feiret scoringen med et stikk til sin trener:

Dermed ble det en fest for hjemmepublikummet på fotballens festdag da Odd tok sin tredje strake trepoenger i Eliteserien.

Torgeir Børven fikk to store muligheter i hver av omgangene til å sende vertene i ledelsen tidligere i kampen, men Odd-spissen sløste med sjansene.

Også Ranheim-innbytter Ivar Sollie Rønning fikk to gode muligheter for bortelaget, begge i den andre omgangen, men ble hindret av Sondre Rossbach på den første og et Odd-ben på den andre.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder