HERJET IGJEN: LSK Kvinner var utilnærmelige i den første omgangen mot Sandviken. Her fra 2–1-seieren over Vålerenga 5. mai. Foto: Kelly, Ryan / NTB scanpix

LSK Kvinner vartet opp med festfotball: – Ingen ville vært i nærheten

VALLE (VG) (Sandviken - LSK Kvinner 1–3) Det ser ut til at ingen kan stoppe lokomotivet fra Romerike i år heller.

– Når vi spiller som første omgang i dag, er det ingen som er i nærheten av oss. Så faller vi helt sammen i andre omgang, men i den første var vi utrolig gode, sier en energisk Guro Reiten i pressesonen.

For mot serietoer Sandviken gjorde de kort prosess med en festforestilling av en første omgang.

Etter 58 sekunder slo Emilie Haavi inn til Therese Sessy Åsland, som fra fem meter enkelt kunne styre inn serielederens første mål. Forsvarsspillet var passivt, den regjerende mester nådeløs, og det var bare et forvarsel om hva som var i vente.

For Ingrid Syrstad Engen og Reiten stod virkelig frem med spill av høy VM-klasse, sistnevnte hælflikket og vendte opp som det var ingenting, førstnevnte dro seg elegant ned mot dødlinja og trillet inn 2–0 før kvarteret var spilt.

– Det var en utrolig fin måte å avslutte tiden i LSK på. Jeg kjente det veldig da jeg fikk blomster etter siste hjemmekamp, da tårene presset på, sier Syrstad Engen, som spilte sin siste LSK-kamp før overgangen til den tyske storklubben Wolfsburg.

les også

Vålerenga tapte for nok en erkerival

Reiten fikk selv være med på leken like før pause, da hun kontant og selvsikkert hamret ballen i mål fra ellevemetersmerket. Da hadde hun i foregående situasjon spilt fri Haavi, som ble lagt i bakken med ulovlige midler.

– Klasseforskjellen er større enn vi hadde håpet på, erkjente Carl Erik Torp, ekspert hos NRK.

Sandviken var klart mer med i andre omgang, klarte også å redusere da Kenney Cordner utnyttet en svak inngripen av Elise Thorsnes til å storme gjennom og hamre ballen i nett-taket.

les også

Omsetningsfest i Toppserien: – Det vi drømte skulle skje

Hordalendingene presset på i håp om å få med seg noe mot serielederen, skapte også gode sjanser mot Cecilie Fiskerstrand, men måtte til slutt erkjenne at kanarifuglene økte serieledelsen til syv poeng.

– Vi skulle jo gjerne sett at det var flere som kunne gi kamp til Lillestrøm over tid, sier landslagssjef Martin Sjögren på tribunen, på spørsmål om hva han tenker om klasseforskjellen i første omgang.

For i Toppserien fortsetter LSK Kvinner å gjøre rent bord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder