Sikret årets første poeng: - Betyr mye for selvtilliten

Kristiansund (VG) (Kristiansund – Ranheim 0–0) Kristiansund forlenget den gode hjemmestatistikken med poengdeling hjemme mot Ranheim som på sin side kriget seg til årets første poeng.

Kristiansund dominerte banespillet, men slet offensivt mot et kompakt Ranheim-lag og klarte aldri å skape de helt store målsjansene i det som virkelig ble en brytekamp. Likevel var det en noenlunde fornøyd Christian Michelsen som møtte pressen etter kampslutt.

– Vi har ett par fete sjanser og noen tverrligger-treff, så med litt tur kunne vi sittet igjen med alle tre poengene, sier han til VG før han legger til:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi gjør en sterk defensiv kamp og Ranheim skaper ikke allverden, men vi hadde håpet å sitte igjen med en seier.

0–0 og poengdeling sørget uansett for å forlenge Kristiansunds gode hjemmestatistikk. Nå står Michelsens menn med syv strake kamper uten tap på eget kunstgress og har kun tapt fem av de siste 32 hjemmekamper i Eliteserie-sammenheng.

– Vi vet at det er på hjemmebane vi må ta majoriteten av poengene hvis vi skal være i dette selskapet. Og det er klart vi koser oss på hjemmebane med publikummet og i dag var det veldig nesten, men vi lover å komme sterkere tilbake, smiler Kristiansund-treneren.

Årets første poeng

I Ranheim-leiren var det naturlig nok bedre stemning. «Amatørene» fra Trondheim sto med null poeng før mandagens oppgjør og tre strake tap, men kriget til seg årets første poeng til trener Svein Maalens glede.

– Det kjennes godt å ta årets første poeng og holde nullen. Vi forsvarer oss godt på en vanskelig bortearena og står i krigen, sier Svein Maalen til VG etter kampslutt og får støtte fra Even Barli.

– Det er alltid deilig å ta med seg poeng fra bortebane. Prestasjonen vår har ikke vært der den skal være de siste kampene, men i dag synes jeg vi spiller en solid kamp, forteller sisteskansen til VG.

Barli mener poenget betyr mye for selvtilliten i en Ranheim-garderobe som ikke har vunnet eller tatt poeng siden fjorårets 27.serierunde. Da vant blåtrøyene 3–2 hjemme mot Lillestrøm.

– Det gjør veldig mye med selvtilliten og ett poeng på bortebane er veldig bra til å være oss. Vi må huske at selv om vi spilte en veldig god sesong i fjor var høsten litt mer normal, så å få med ett poeng på bortebane er greit, sier Barli som ikke ble satt på de største prøvene.

– Det skal være mål

Nærmest var likevel Torgil Gjertsen å straffe sin gamle lagkamerat, da han forsøkte å styre ballen i lengste etter 20 minutter, men ballen traff kun tverrliggeren.

Ti minutter senere burde enn annen angriperen med fortid i Ranheim sendt hjemmelaget i ledelsen. Bendik Bye ble uselvisk spilt frem på åpent mål fra Aliou Coly, men ballen skled av foten i avslutningsøyeblikket.

– Jeg prøver å ta en touch, men så sklir den dessverre av. Jeg skulle bare dunket den i mål, det hadde vært bedre. For det skal være mål, så enkelt er det, sukker en skuffet Bye ovenfor VG om kjempemissen.

Nytt tverrligger-treff

Kristiansund fortsatte å dominere banespillet etter sidebytte. Christoffer Aasbak slo hardt inn fra venstre, og det som var ment som innlegg traff tverrliggeren bak Barli.

Hjemmelaget fortsatte å presse på for å sikre alle poengene, men klarte aldri å få hull på byllen. Ranheim på sin side knapt skapte en eneste målsjanse gjennom 90 minutter og Maalen vedgår at det har vært en problem i sesonginnledningen.

– Det har lugget offensivt i starten av sesongen. Vi har ikke klart å spille det spillet vi ønsker og skaper for lite sjanser. Men på bortebane er det ikke sikkert man får så veldig mange muligheter, men det er klart vi må få rytmen til å sitte mer enn hva den har gjort så langt, avslutter Maalen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder