TAKK FOR KAMPEN: Ole Gunnar Solskjær og Sheffield United-manager Chris Wilder etter 3–3-kampen. Foto: Danny Lawson / PA Wire

Kommentar

Ikke i nærheten av å være bra nok

(Sheffield United – Manchester United 3–3) Ole Gunnar Solskjær var stolt av at de tre målscorerne hans mot Sheffield United er egne produkter med en snittalder under 20 år.

Det har han grunn til å være. Det er sterkt.

Men det er dessverre ikke premie for slikt i Premier League.

Manchester United kom seg også ut av bortemøtet med Sheffield United med en viss stolthet, men premien, alle poengene, ble rotet bort.

Og hvor står egentlig Solskjærs lag etter en tredjedel av sesongen?

13 serierunder har gitt 17 poeng, 1,3 pr. kamp, og niendeplass (blir tiende hvis Newcastle slår Aston Villa mandag). Bunnlinjen er at dette ikke er i nærheten av å være bra nok for en av verdens største klubber.

Nå kan man peke på mange skader og også hevde at det maksimale man kunne håpe på med denne stallen, da sesongen startet, var en plass blant de fire beste. Men det er også i ferd med å bli en fjern drøm, allerede, selv om det er «bare» ni poeng opp og 75 igjen å kjempe om.

les også

Solskjær avslører raseri i garderoben: – Jeg kunne byttet ut alle sammen

Da Ole Gunnar Solskjær tok over i desember i fjor var det 63 poeng igjen å hente, og elleve poeng opp til fjerdeplassen, den som gir hundrevis av Champions League-millioner. Den gangen greide United på en sensasjonell måte å tette igjen gapet, men en elendig avslutning ødela alt sammen.

I teorien er det en bedre mulighet denne sesongen. Det er likevel vanskelig å se for seg hvordan det skal lykkes i praksis.

les også

Nådeløs United-dom fra Liverpool-profil: – Ikke i samme liga

De første 70 minuttene mot Sheffield United var skremmende svake. Ole Gunnar Solskjærs menn ble fullstendig overkjørt av en motstander som løp og sloss dem i stykker, enkelt og greit. Mektige, for få år siden så fryktede Manchester United fremsto veldig puslete. Laget mangler muskelkraft. En av de få som har det som sin styrke, Phil Jones, fikk en sjelden sjanse, men han mangler fotballkraft og fikk skylden da Sheffield United tok ledelsen.

United har få ledertyper som kan ta tak i slike kinkige og fysisk vonde oppgjør, særlig sentralt i banen. Det er ganske betegnende at man er blitt litt avhengig av 22 år gamle Scott McTominay som var ute med skade, selv om det skal påpekes at Paul Pogba og Nemanja Matic også mangler.

Brasilianerne Fred og Andreas Pereira skulle gjøre grovjobben på midten. De ble bokstavelig talt slengt rundt omkring av mye sterkere motstandere.

Dessuten: Hvor smart var det av Solskjær å starte med tre midtstoppere? Hva signaliserte det? På en måte fortalte han sine egne at nyopprykkede Sheffield United var skumle saker, og spillerne hans så redde ut.

TØFFE TAK: Andreas Pereira og Manchester United fikk kjørt seg mot Lys Mousset og Sheffield United. Foto: CARL RECINE / X03807

Manchester United var avhengig av nøyaktighet og tempo i angrepsspillet mot et såpass robust og intenst lag, men det var knapt nok noe pasningsspill i det hele tatt.

les også

Solskjær etter spinnvilt Sheffield-drama: – Blandede følelser

Solskjær tok grep ved pause. Ut med Phil Jones og inn med en offensiv spiller (Jesse Lingard). Manchester United så litt bedre ut, fikk seg en ny baksmell da hjemmelaget øket til 2–0, men Brandon Williams’ redusering med snaut 20 minutter igjen snudde alt. Og det handlet ikke bare om at Sheffield United ble slitne. Det handlet like mye om at Solskjærs United våget mye mer fremover på banen.

Da 2–0 ble til 2–3 ville United-manageren sikre seieren ved å sette inn forsvarsspiller Axel Tuanzebe. Han plukket av midtspiss Anthony Martial, og kanskje førte det til at Sheffield United fikk tilbake kommandoen.

Det er mulig det hadde skjedd uansett, men det fremsto som et litt merkelig trekk når Manchester United endelig hadde overtatt banespillet, og det endte dårlig da Oliver McBurnie presset inn utligningen i siste minutt.

Trond Johannessen, journalist, internasjonal fotball.

les også

Uniteds Harry Maguire kommer «hjem»: – Husk at han er i fiendens leir

Skal man bli «topp fire» i Premier League, gjelder det å få med seg de fleste av poengene mot de antatt svakere motstanderne. Manchester United klarer ikke det.

Ett poeng borte mot formsterke Sheffield United er isolert sett ingenting å skamme seg for, men det er en del av trend som er litt for sterk til å være tilfeldig: Manchester United har bare tatt åtte av 24 mulige poeng i møtene med Crystal Palace, Southampton, West Ham, Newcastle, Norwich, Bournemouth, Brighton og Sheffield United.

Seks av de åtte kampene har riktignok vært på bortebane, men det hjelper ikke: Det er altfor dårlig.

Derfor oser det ikke Champions League-retur av Manchester United. Og derfor blir ikke Ole Gunnar Solskjær kvitt spørsmålene om sin fremtid.

  • I løpet av de to neste ukene venter disse tre seriekampene: Hjemme mot Aston Villa, hjemme mot José Mourinho og Tottenham, borte mot Pep Guardiola og Manchester City.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City23153564273748
3Leicester City23143648232545
4Chelsea2312383930939
5Manchester United239773627934
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder