Evjen (19) tok personlig dobbel – ble årets spiller og årets unge spiller

ULLEVAAL STADION (VG) Først hentet han som ventet prisen for årets unge spiller i Eliteserien. Så klådde Håkon Evjen (19) også Moldes gullkatalysator Magnus Wolff Eikrem (29) i kampen om å bli årets spiller.

– Det er utrolig stort. Det er noe mange drømmer om, sier Evjen til VG.

Sammen med Farts Julie Blakstad mottok han først prisen som årets unge spiller. Men en stund senere var han også navnet i konvolutten tidligere Manchester United-spiller Ronny Johnsen leste opp fra scenen – og da var det «seniorkategorien» årets spiller i Eliteserien som ble annonsert.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Med 13 scoringer og fire målgivende pasninger har den teknisk eminente unggutten bidratt sterkt til Bodø/Glimts sølv denne sesongen. Med begge hendene rundt et glasskule-formet trofé, forteller Evjen at han er stolt over lagkameratene sine.

– Jeg har hatt en sesong med mange opp- og nedturer, men mest oppturer. Målet mitt har vært å prøve å bli bedre hver dag og utvikle meg. Det føler jeg har gått bra. Med laget har vi gjort det vi skulle. Vi har tatt en sølvmedalje. Jeg kunne ikke vært mer stolt av gutta, sier 19-åringen.

les også

Sølv-Knutsen tok «trenergull» – nå ber han om salgsstopp i Glimt

Drar til Nederland

Evjen skrev i sommer under for nederlandske AZ Alkmaar. Det er en overgang nordlendingen ser frem til å ta fatt på etter nyttår.

– Jeg drar tidlig i januar. Jeg gleder meg veldig mye. Jeg er utrolig spent på nivået og hvordan ting er i forhold til Eliteserien. Jeg gleder meg til å begynne å trene, sier Evjen.

Mandag delte Glimt-stjernen scenen med en annen ung komet, Fart-spiller Julie Blakstad. I sin første sesong i Toppserien, har 18-åringen vært så god at seriemester Lillestrøm Kvinner forsøkte å hente henne på lån allerede i sommer.

– Veldig morsomt

Nå har Blakstad blitt kåret til ligaens aller beste, unge spiller.

– Det er veldig morsomt og noe jeg setter stor pris på. Det er veldig motiverende å få en sånn pris, sier 18-åringen til VG.

– Hvordan vil du beskrive debutåret i Toppserien?

– Det har vært spennende. Vi har ikke gjort det sånn superbra, men det er alltid bra å få erfaring på det øverste nivået, sier Blakstad, som opplevde å rykke ned med Fart.

TALENTFULL: Julie Blakstad ble kåret til «Årets unge spiller» i Toppserien. Foto: Ingerid Medhus/Eurosport

Hun vurderer nå hvor hun skal fortsette karrieren. LSK Kvinner-trener Hege Riise har tidligere omtalt henne som et av de mest spennende talentene hun har sett.

– Jeg har ikke tatt en beslutning for neste år. Jeg må tenke på helhetsbildet – skole og sånn. Så trives jeg jo der jeg er nå. Vi får se hva det blir til, forteller hun.

Overfor VG mandag kveld legger ikke Hege Riise skjul på at hun gjerne henter Blakstad til dobbeltmesteren. Blakstad har et halvt år igjen av videregående skole, som Lillestrøm er klare for å tilrettelegge for.

– Vi er i dialog, men ikke landet noe ennå. Hun er på «vår side» av byen, hospitert med oss, og vi har hatt en god relasjon med henne, familien og Fart, sier Hege Riise.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder