MØTES PÅ SØNDAG: Jürgen Klopp og Pep Guardiola møtes søndag for første gang i Premier League denne sesongen. Her er de under Community Shield-oppgjøret på Wembley i august. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Klopp slår tilbake mot Guardiolas filmekritikk

LIVERPOOL (VG) Ordkrigen er i gang før helgens toppoppgjør i Premier League. Nå tar Liverpool-manager Jürgen Klopp (52) stjernen Sadio Mané (27) i forsvar etter beskyldninger om filming.

– Sadio er ikke en filmer, svarer Klopp etter lørdagens uttalelser fra Pep Guardiola om Mané.

– Det var en situasjonen i kampen mot Villa der det var kontakt og han gikk i bakken. Det var kanskje ikke straffe, men det var kontakt, det var ikke som om han hoppet over benet hans og latet som han hadde blitt truffet, sier Klopp og fortsetter:

– Jeg er sikker på at hvis det samme hadde skjedd med Manchester City, så hadde de bedt om straffespark. Men jeg er virkelig ikke i humør til å snakke om Manchester City.

les også

Guardiola med filme-stikk til Mané etter snuoperasjon

– Han er et spesielt talent. Noen ganger filmer han, noen ganger bruker han talentet sitt til å score utrolig mål på overtid, sa Guardiola om Mané på sin pressekonferanse etter å ha slått Southampton 2–1 på lørdag.

Citys manager svarte på et spørsmål om hvorvidt han hadde fått med seg Liverpools sene vinnermål mot Aston Villa, men kom med et uoppfordret stikk mot den senegalesiske angriperen, som i samme kamp fikk gult kort for filming.

– Jeg vet ikke hvordan han (Guardiola) kunne vite om noe som hadde skjedd i kampen, så raskt etter kampen, sier Klopp om Guardiolas uttalelse.

Liverpool-keeper Alisson Becker fikk også spørsmål om Guardiolas kommentarer da han møtte pressen på Anfield mandag, men brasilianeren ønsket ikke å bidra til ordkrigen.

– Vi synes Sadio er en toppspiller. Vi kjenner ham og hva han kan gjøre. Han er en toppspiller som er eldig viktig for laget vårt, sier Alisson.

Tirsdag kveld skal Liverpool i aksjon mot Sander Berges Genk på Anfield. Engelskmennene ligger på annenplass i gruppen før den fjerde kampen i gruppespillet, bak gruppeleder Napoli, mens Genk ligger på sisteplass med kun ett poeng.

På søndag møtes Liverpool og Manchester City på Anfield. Foran oppgjøret leder Liverpool ligaen med seks poeng ned til de regjerende mesterne.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder