SVAK REKKE: Ole Gunnar Solskjær har ledet Manchester United i fem kamper på rad uten seier – og kun scoret to mål på disse oppgjørene. Her ser nordmannen bekymret ut under kampen mot Newcastle for to uker siden. Foto: Richard Sellers / EMPICS Sport

Solskjær: – Har tatt noen avgjørelser som kan skade oss

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) beskriver de siste ukene som «tøffe og vanskelige», men er fortsatt optimistisk for fremtiden i Manchester United.

Han satte utvilsomt pris på støtteerklæringene fra direktør Ed Woodward som kom ut i engelske medier fredag, der sjefen roste Solskjær og ga ham full støtte for å gjenreise klubben på sikt.

– Jeg har snakket med Ed så mange ganger. Vi har en plan. Vi vet at vi har tatt noen avgjørelser som kan skade oss på kort sikt, men som vil hjelpe oss på lang sikt. Det er en del av planen, sier Solskjær.

Han sikter til klubbens avgjørelse, som han hadde det siste ordet på, om ikke å hente inn flere spillere i sommer for å gi troppen mer bredde, ettersom de mente at kvaliteten på de tilgjengelige signeringene ikke var tilfredsstillende nok.

Den tynne troppen har trolig kostet United flere poeng denne høsten, ettersom den har blitt blottlagt av skadene til Anthony Martial, Paul Pogba, Luke Shaw og flere andre nøkkelspillere. Før søndagens kamp mot serieleder Liverpool ligger Solskjærs menn på 12. plass i Premier League.

les også

United-sjefen slår tilbake mot kritikk – gir Solskjær full støtte

Men når en journalist spør om ikke Solskjær har gamblet litt vel mye ved ikke å erstatte spillerne de kvittet seg med i sommer, bryter nordmannen inn:

– Hør her: Vi var nødt til å ta de avgjørelsene for å bygge den kulturen vi ønsker.

– To eller tre uker (med motgang) kommer ikke til å fortelle meg at det var en gal avgjørelse. Det var den riktige avgjørelsen, bedyrer Solskjær.

les også

Dyster Solskjær-dom fra anerkjent journalist: – To tap unna sparken

Han er riktignok åpen om at det ikke har vært glade dager i Manchester United de siste ukene, etter fem kamper på rad uten seier og kun to scorede mål på disse.

– Det har vært en tøff og vanskelig tid i det siste, sier Solskjær før han fortsetter, mer optimistisk:

– Jeg er sikker på at vi kommer til å oppnå resultater frem mot jul.

Før kampen mot Liverpool på søndag er det bekreftet at Paul Pogba fortsatt er ute med skade. Solskjær sier også at han ikke forventer at David de Gea kommer til å spille, men at keeperens skade ikke er så ille som først antatt.

Luke Shaw, Anthony Martial og Aaron Wan-Bissaka er også på vei tilbake fra skade, men manageren holdt kortene tett til brystet om hvorvidt noen av dem kan bli å se mot erkerivalen fra Merseyside.

– Vi får se på søndag hvem som kommer seg gjennom de to siste treningsøktene, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder