Real Sociedad bekrefter: Martin Ødegaard returnerer til Real Madrid

Martin Ødegaard (21) skal spille for Real Madrid kommende sesong. Det bekrefter Real Sociedad, som hyller nordmannens innsats for klubben.

 • Magnus Gamlem
 • Øyvind Herrebrøden

Martin Ødegaard imponerte stort for Real Sociedad denne sesongen, iallfall frem til coronaavbrekket.

I utgangspunktet var planen at nordmannen skulle forbli i baskerklubben én sesong til, men det er Real Madrid som har det siste ordet, og nå er det avgjort at 21-åringen vender tilbake til klubben som eier ham.

Det bekrefter «La Real» i en pressemelding. Klubben skal ha hatt et tydelig ønske om å beholde spilleren, men i pressemeldingen hyller de måten Ødegaard har opptrådt under hans tid i klubben.

– Ødegaard forlater oss for å dra tilbake til Real Madrid, men vi vil aldri glemme alt han har gjort for oss gjennom denne uforglemmelige sesongen. Hans mål, fotballen han spilte, karakteren hans, innsatsen og ydmykheten hans gjør at Martin vil bli husket med enorm kjærlighet blant alle i klubben.

les også

Landslagets manuellterapeut om Ødegaards kne: – Han har en del smerter

Carlos Forjanes, journalist i den spanske avisen AS, påpeker at Real Madrid planlegger en rolig sommer på overgangsmarkedet, samtidig som trener Zinedine Zidane helst selger iskalde Gareth Bale og VM 2014-hiten James Rodriguez. Det er med og åpner for Ødegaards retur til klubben som kjøpte ham i januar 2015.

– Han trenger venstrebente spillere, og slik Zidane forstår det, er Martin klar for å ta utfordringen, sier Forjanes til VG.

– Klubben har estimert at coronaviruset vil redusere inntektene med 200 millioner euro (drøyt to milliarder), så de kan ikke kjøpe spillere mellom sesongene. Da vil de heller hente tilbake egne spillere gratis, resonnerer Forjanes.

– Hva tror du om spilletid for Ødegaard?

– Veldig vanskelig å si noe om nå. Zidane har foretrukket rutinerte spillere, spesielt de to første årene som trener. Da hadde han mangel på erfaring, men nå er han mer komfortabel i trenerrollen og vil muligens prøve flere av de unge. Det kan være til Ødegaards fordel, tror Real Madrid-journalisten.

Assisterende landslagstrener Per Joar Hansen påpeker at kommende fotballsesong vil ha kamper på kortere tid enn normalt som følge av coronautbruddet.

– Real Madrid har et gammelt lag og kan ha en del spillere som er på vei ut. De har nok en plan med det her. Når de skal være med på så mange fronter, blir det «mat til alle». Det taler positivt for ham, sier Lars Lagerbäcks høyre hånd, som etter planen skal spille landskamper mot Østerrike og Nord-Irland i september.

I en video lagt ut på Real Sociedads YouTube-kanal takker Ødegaard for seg.

– Jeg ønsker å sende dere denne avskjedsmeldingen: Jeg er takknemlig for et år som er uforglemmelig for meg. Jeg har fått oppleve store øyeblikk i denne drakten: presentasjonen, mitt første mål, da vi tok oss til tok cupfinalen og sikret en plass i Europa League og mye mer. Dere har fått meg til å føle meg som en av deres egne. All kjærligheten dere har vist meg på banen og hver eneste dag, kommer jeg aldri til å glemme. Jeg vil takke klubben for tilliten de har vist meg og jeg vil takke alle mine lagkamerater og støtteapparatet som har hjulpet meg å bli bedre hver eneste dag. Øyeblikket for å ta farvel har kommet, men her har dere en txuri-urdin (Real Sociedad-supporter) for alltid. Aupa erreala! (Heia Real Sociedad), sier Ødegaard.

På den korte tiden i baskerland, har lagkameratene rukket å bli glad i Ødegaard. Alex Remiro sender en farvelmelding på Twitter.

– Lykke til, kompis! Du er en topp person. Du kan nå så langt du vil. Du fortjener alt godt som skjer med deg, skriver han.

Under sin første periode i Real Madrid spilte Ødegaard hovedsakelig for reservelaget, Castilla. Han fikk et innhopp i La Liga i mai 2015 som innbytter for Cristiano Ronaldo. Hans første og eneste kamp fra start kom i cupoppgjøret mot Cultural Leonesa i november 2016.

De siste dagene har omtrent samtlige spanske medier meldt at Zinedine Zidane ønsket drammensgutten tilbake til hovedstaden.

Ødegaard kommer til et lag med tøff konkurranse på midtbanen, men Real Madrid ser på den norske landslagsspilleren som en mann for fremtiden. Ifølge hovedstadsavisen Marca er tanken av Ødegaard skal erstatte Luka Modric (34) på sikt.

Samme avis hadde også nordmannen på «Årets lag» i La Liga. Ødegaard storspilte i starten av sesongen, før formen dabbet litt av etter coronapausen. Det skyldes blant annet en kneskade som spilleren har slitt med i lengre tid. Han endte opp med fire mål og seks målgivende pasninger i ligaen forrige sesong.

Om nøyaktig én måned, 12. september, starter divisjonen opp igjen.

LAGKAMERATER: Martin Ødegaard spilte mot Real Madrid flere ganger denne sesongen. Her håndhilser han på sin nå nye lagkamerat, Isco. Foto: Heiko Junge

Mer om

 1. Martin Ødegaard
 2. Spansk fotball
 3. Real Sociedad
 4. Real Madrid CF

Flere artikler

 1. Hentet for å utfordre Modric: – Fallhøyden er stor

 2. Slik blir Real Madrid-høsten for Ødegaard: – Stor fordel

 3. Ødegaard fjernet fra Real Sociedads spilleroversikt

 4. Ødegaard i troppen til Real Madrids seriestart: – Kan bli viktig for oss

 5. Zidane forberedt på tøft kampprogram: – Martin har stor løpskraft

Fra andre aviser

 1. Ødegaard returnerer til Real Madrid

  Aftenposten
 2. Premier League-legende blir Ødegaards erstatter

  Aftenposten
 3. Ødegaard på forsiden av Spanias mest leste avis – starter trolig ikke Real Madrids åpningskamp

  Aftenposten
 4. Ny børsslakt for Ødegaard: Sliter blytungt i Spania

  Aftenposten
 5. Zidane kom med gode Ødegaard-nyheter: – Han er godt forberedt

  Aftenposten
 6. Ødegaard ute av troppen. Dette er forklaringen.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no