Tette dueller: Fredrik Pallesen Knudsen fikk flere ganger bryne seg på Nicklas Bendtner under søndagens oppgjør. FKH-stopperen kom til «Sildabyen» fra Brann før årets sesong. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

RBK-treneren irritert av Bendtner-kritikk: – Jeg driter vel i Pallesen

HAUGESUND (VG) (FK Haugesund – Rosenborg 1-0) RBK-sjef Kåre Ingebrigtsen (51) hisset seg opp da han ble konfrontert med Fredrik Pallesen Knudsens kritikk av spissen Nicklas Bendtner.

Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Jeg koste meg egentlig bare med ham. Han går bare rundt og sutrer hele kampen og var egentlig overraskende svak. Ikke særlig vanskelig å spille mot.

Slik oppsummerer 20 år gamle Fredrik Pallesen Knudsen sitt møte med den tidligere Arsenal-spilleren. FKH-stopperen fikk lite å bryne seg på mot RBK-spissen, som fikk tillit fra start til tross for at posisjonskonkurrent Matthías Vilhjálmsson storspilte forrige kamp. Søndag var islendingen henvist til benken.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Solskjær advarer Rosenborg

Kritiserte Haugesunds stopper

Bendtner selv var ikke interessert i å prate med pressen etter Rosenborgs 1-0-tap mot Haugesund. Dansken tuslet ut av garderoben med et headset godt plassert på hodet, tok et par selfies med noen fans, og ruslet i bussen.

I stedet var det trener Kåre Ingebrigtsen som måtte uttale seg på dansken vegne. «Brutter'n» virket irritert da VG konfronterte ham med Pallesens utspill. 51-åringen mumlet noe utydelig for seg selv, før han sa at det var «flåsete» av FKH-forsvareren å si noe slikt.

– Det er vel han som slipper Bendtner til en gedigen målsjanse, så han burde vel passet bedre på ham, lyder svarer fra RBK-treneren, som sikter til sjansen dansken fikk etter 75 minutter.

Headingen fra kloss hold gikk imidlertid over.

– Syns du Nicklas fortjener startplassen ut fra det han gjør i dag?

– Han fortjener startplass ut fra det han gjør før kampen. Men det er ikke hans feil at vi taper i dag, det går på det kollektive. Vi skaper ikke nok sjanser i dag.

– Pallesen mener Bendtner blir noe mobil og stillestående. Er du enig i det?

– Pallesen ... Jeg driter vel i Pallesen. Hva er han, 17 år? Og spilt ti eliteseriekamper? Vi har analysert Haugesund, og Pallesen er vel involvert i halvparten av målene, så han har vel en del å jobbe med selv.

– Han ble vel litt starstrucked da Nicklas kom ved siden av han, avslutter RBK-treneren før han går videre til neste journalist uten at VG får avsluttet intervjuet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lite fornøyd: Kåre Ingebrigtsen lar seg ikke stresse over et tap i Haugesund, og henviser til at det i fjor ble uavgjort i samme oppgjør. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Fokus på seg selv

Etter å ha sagt sin mening om Bendtner, skyter Pallesen inn at han er stor tilhenger av Bendtner som spiller, og at han gjerne blir like god som dansken en dag.

– Han har garantert mye press på seg også, så det kan ikke være lett, sier 20-åringen.

Bergenseren kunne sammen med lagkameratene feire en helt fortjent seier mot trønderne. Noe særlig fokus på Bendtner hadde de ikke.

– Vi hadde fokus på oss selv og ikke ham. Det er helt fantastisk at vi vinner i dag, sier 20-åringen, som ikke har sett laget sitt score hjemme siden andre serierunde mot Vålerenga.

– Det tenker vi helt ærlig ikke særlig mye på. Vi jobber hardt på trening, og når ting ikke går veien så jobber vi enda hardere. Da kommer resultatene etter hvert også.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder