PØLSEFEST: Mikkel Mix Diskerud inviterte til pølsefest da han signerte en ny kontrakt med Stabæk onsdag kveld. Foto: Knut Espen Svegaarden
PØLSEFEST: Mikkel Mix Diskerud inviterte til pølsefest da han signerte en ny kontrakt med Stabæk onsdag kveld. Foto: Knut Espen Svegaarden

200 mennesker, 300 pølser - og en verdifull kontrakt

Publisert: Oppdatert: 02.03.11 23:14
FOTBALL

FORNEBU (VG Nett) Mikkel Diskerud (20), heretter bare kalt Mix, er ikke som alle andre fotballspillere. - Jeg ville at det skulle bli noe mer enn at jeg skrev under en kontrakt.

Da han først skulle skrive under på en ny kontrakt med Stabæk, etter å ha ligget i konflikt med klubben gjennom det meste av 2010, så skulle det gjøres på en involverende måte.
Fordi Mix er en involverende person.

Derfor skrev han et åpent brev i lokalavisa Budstikka, sa han skulle skrive kontrakt med Stabæk - tross alt - og ba alle som hadde lyst, på kontraktsskriving og pølser 2. mars.

Les også: - Håper Mix dukker opp snart

Hvis han skulle binde seg til Stabæk - hvorfor kunne ikke andre få ta del i det, og kanskje også binde seg litt de også?

- Jeg har prøvd å være litt kreativ - og morsom og kanskje inspirerende også, sa Mix - og så utover forsamlingen som hadde brukt deler av en vinterdag midt i uka på Telenor Arena.

Over 300 kyllingpølser

Han innrømmet også at han hadde gjort seg en del tanker og refleksjoner rundt det som hadde skjedd med kontraktdisputten og med klubben, men at han til slutt ønsket å vise hvor mye han bryr seg om Stabæk, at han vil bidra til at klubben kan beholde Telenor Arena, og han takket Kjell Chr Ulrichsen fra podiet. For alt millionæren har bidratt med for Stabæk og for hele Bærum kommune.

Les også: Diskerud signerer ny avtale

At Mix er populær blant barn og ungdom ble slått fast i går kveld: Av de ca 200 som hadde møtt opp, var mer enn halvparten barn.

- Det gikk med godt over 200 kyllingpølser. Min personlige favoritt, sier Mix - som ikke spiser rødt kjøtt og som derfor ville ha kyllingpølser under signeringen.

Litt senere - en tekstmelding fra Mix: - Sorry, godt over 300 pølser gikk med.

Hedenstad var pølsekoker

Kamerat og fotballvenn Vegar Eggen Hedenstad sto for pølsekokingen, og det med skikkelig kokkelue. Mix selv var kledd i buksedress og hadde brukt flere dager på å forberede seg på å skrive under kontrakten med Stabæk.

Diskuter med andre her!

Da han endelig signerte, til stor applaus, pustet sportssjef Inge André Olsen lettet ut. Det har tatt tid, men signaturen til Mix er viktig for klubben, og for den nye treneren Jørgen Lennartsson var den omtrent et must for klubben. Det fortalte han VG på La Manga nylig.

10 forskjellige kontrakter

Mix på sin side kom med 10 forskjellige kontrakter, som skulle være bindende mellom han og Stabæk-supporteren.

De 10 kategoriene det var mulig å tegne seg innenfor var:
1. Flagget. 2. Næringsdrivende. 3. Navn og signatur. 4. Skoleelev. 5. Bursdagsbarn. 6. Sangfuglen. 7. Sønn/datter. 8. Kjøper. 9. Den single. 10. Lokalpatriot.

Her var det nok å velge i, for mennesker i alle aldre og livssituasjoner.

- Jeg gikk tom for kontrakter. Det er flere hundre som har skrevet under, sa Mix til VG sent i går kveld.

Han skrev «kontrakter» i en time, ble sliten, men innrømmet etterpå:

- Det var utrolig gøy.

Fant på alt selv

Mix hadde funnet på alt selv. Selv reklameguru og Mr Stabæk, Ingebrigt Steen Jensen, kunne ikke funnet på noe mer originalt enn dette.

Seansen på Telenor Arena minnet litt om Stabæk i gamle dager, da galskapen, spillerne med de spesielle egenskapene ble dyrket helt til Stabæk fremsto som en annerledes klubb. Ikke bare i måten å spille fotball på, men også når det gjaldt oppmerksomheten klubben fikk utenfor banen. Klubben hadde en periode en «ministerrolle» til de fleste av spillerne.

I går kveld var Mix både finansminister, kulturminister og sjef for underholdningen.

Denne artikkelen handler om