RBK-Kåre: Håper Ajax-stjerne går til streik

TRONDHEIM/OSLO (VG) Ajax har solgt en av sine viktigste spillere før returkampen mot Rosenborg – og flere kan følge etter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Like etter at Ajax tapte 1-0 mot Rosenborg torsdag i forrige uke, kom meldingen om at den nederlandske klubben var enig med Tottenham om en overgang på 425 millioner kroner for midtstopperen Davinson Sánchez.

Colombianeren spilte ikke hjemmekampen mot RBK – nettopp på grunn av den nært forestående overgangen vekk fra klubben.

Les mer: Så mye kan Adegbenro-scoringen være verdt for Rosenborg

Nå melder nederlandske Telesport at Ajax har fått et bud på 465 millioner kroner for den danske stjerneangriperen Kasper Dolberg.

– Dolberg er jo i troppen til i morgen. Sánchez forsvant jo, og jeg tror inngangen til bortekampen var bedre. Han streiket et par dager før vi kom dit. Så det er egentlig det vi håper på at han andre (Dolberg) skal gjøre nå. Men det er ikke sikkert han gjør det, sier Kåre Ingebrigtsen og humrer.

Drama i København: Ståle Solbakken nådeløs mot eget lag

– Det skapte jo litt uro og sånt. Men vi er nødt til å være gode. Det er klart de har mistet noen spillere og slitt litt med relasjoner, men det er jaggu noen gode spillere i det Ajax-laget der, sier Ingebrigtsen.

VG møtte Ajax-stjernen Dolberg:

Vil ikke røpe planen

Rosenborg har en gyllen mulighet til å avansere til gruppespillet i Europa League, etter 1-0-seieren i Amsterdam forrige uke. Til tross for at journalistene en rekke ganger prøvde å lure det ut av ham, ønsker Ingebrigtsen å holde kortene tett til brystet når det gjelder hvordan RBK kommer til å spille i returkampen.

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på hvordan vi skal spille. Vi ønsker å holde det forholdsvis tett, sier Rosenborg-treneren.

Instagram-kaos i Barcelona: – Det er full krig

Han forteller at de har lært av kampene mot Celtic, da de ikke var like hemmelighetsfulle i forkant av oppgjørene.

– Nå vet vi at alle lag følger med på alt vi sier og gjør, så vi må lære litt vi og. Vi skal ha en åpen kultur, men ikke vidåpen, sier Ingebrigtsen.

Men planen er allerede lagt:

– Spillerne vet det, jeg vet det, og det er det.

Derfor håper Sarpsborg-spillerne på RBK-suksess:

«50-50»

På spørsmål om hvor store han mener Rosenborgs sjanser til avansement er, svarer Ingebrigtsen «50-50».

– Det var 80-20 da vi reiste til Amsterdam, så vi har fått flyttet litt på det. Nå er det en god sjanse for at vi skal klare det, sier han.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen mener at laget begynner å hevde seg på den internasjonale scenen.

– Det er for tidlig å si at vi er på nivå med Ajax, men vi er tett på. Vi kommer inn til kampen med løftet brystkasse og tro på avansement, sier Jensen.

På spørsmål om hvor høyt han vil rangere et avansement mot Ajax, svarer dansken:

– Det vil være det største resultatet vi har oppnådd mens jeg har vært her. Å slå ut Ajax, med den historien de har hatt, vil være et kjemperesultat. Det sier seg selv.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder