VIF-KLAR: Samuel Kari Fridjonsson har signert for Vålerenga. Foto: VIF Media

VIF henter U21-landslagsspiller fra Reading

Etter å ha fulgt spilleren tatt det siste halvåret har Vålerenga nå hentet islandske Samuel Kari Fridjonsson (20) fra engelske Reading.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

20-åringen signerte en 3,5-årskontrakt denne uken, melder Vålerenga på klubbens egen hjemmeside.

Fridjonsson har spilt sammen med VIFs Elias Mar Omarsson på det islandske U21-landslaget og imponerte på prøvespill i Oslo-klubben denne våren.

Sett denne? Trøim varsler ny storsatsing i Vålerenga

Offensiv spiller

– Dette er en spiller med mange spennende, offensive ferdigheter som kan bidra til både mål og assist. I tillegg har han den islandske mentaliteten og forflytningsevnen til å kunne gjøre en god jobb også defensivt, sier VIF-speider Igor Aase.

Han har fulgt den offensive spilleren tett gjennom vinteren og våren.

Midtbanespiller Fridjonsson startet karrieren i Keflavik, men kommer nå fra spill i den engelske Championship-klubben Reading hvor han spilt mest for U21-laget.

På prøve i Danmark

– Samuel er en veldig spennende, ung spiller med et stort potensial. Han passer godt inn i vår måte å spille på, og vi gleder oss til å videreutvikle han her i Vålerenga, sier VIF-assistent Morten Tandberg.

Den islandske nykommeren har også vist seg frem for både Horsens og SønderjyskE denne våren, men valgte å flytte til Oslo.

Så du denne? Vålerenga tapte 100.000 kr på cuptriumf

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder