Her er søndagens tippetips

IKKE LAGKAMERATER LIKEVEL: Anthony Mounier (i midten) signerte for Selnæs' og Søderlunds Saint-Étienne. Men etter press fra supporterne måtte han gi seg. Foto: AFP / GETTY / REUTERS

Utrolig overgangsdrama preger Selnæs og Søderlund

Den franske kantspilleren Anthony Mounier (29) ble presentert som ny Saint-Étienne-spiller. Tre dager senere forlot han klubben.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over tre år gammel

Fredag for en drøy uke siden ble Mounier offisielt presentert som ny Saint-Étienne-spiller, på lån med kjøpsopsjon på 18 millioner kroner fra italienske Bologna. Med den grønne drakten i hånden smilte han foran kameraene og poserte med sportsdirektør Dominique Rocheteau.

På innsiden av klubbens presserom var det fryd og gammen. Endelig hadde Saint-Étienne forsterket lagets skadeskutte og ineffektive angrep. Mounier skulle være et friskt pust inn i vårsesongen, hvor Ole Selnæs, Alexander Søderlund og resten av spillerne skal ut i et prestisjefylt Europa League-oppgjør mot Manchester United.

Oddstips på Facebook? Følg Tipster

Men på utsiden var det alt annet enn god stemning. Allerede kvelden før hadde Saint-Étienne-fansen hengt opp et stort banner utenfor klubbens treningssenter: «Mounier: Våre farger vil aldri være dine!!!»

Skjelte ut fansen i 2012

Bakgrunnen for Saint-Étienne-fansens intense hat mot Mounier må man nesten fem år tilbake i tid for å finne. På den tiden spilte Mounier for Nice, og etter å ha scoret to mål i en 3-2-seier borte mot Saint-Étienne, skrek han noen grove gloser mot Saint-Étienne-fansen: «Vi kn*ller De Grønne (kallenavnet til Saint-Étienne)! Vi kn*ller dem!»

Det hjelper ikke akkurat at Mounier er oppfostret i akademiet til Lyon, som er Saint-Étiennes lokale erkerival.

– Det blir vår oppgave å beskytte ham, sa Saint-Étienne-keeper Jessy Moulin på radiokanalen France Bleu etter at Mounier var presentert som ny spiller, noe som medførte en storm av raseri blant supportere på sosiale medier.

Spennende tider: Gammel storhet vil gjenerobre Europa med USA-penger

VG møtte Ada Hegerberg, Søderlund og Selnæs i Frankrike. Slik lever de:

– Jeg ble virkelig redd

To dager etter presentasjonen var Mounier med i kamptroppen til Saint-Étiennes bortekamp mot Toulouse. Mounier skulle egentlig spille, men etter at den tilreisende Saint-Étienne-fansen både skjelte ham ut etter alle kunstens regler, og truet med å storme banen hvis han skulle få spille, så valgte trener Christophe Galtier å fjerne ham fra kamptroppen i siste liten.

I stedet for å ta privatflyet tilbake til Saint-Étienne med lagkameratene, tok Mounier i stedet et fly til Lyon, etter å ha blitt eskortert til flyplassen av politiet. Dagen etter ble det klart at det simpelthen var umulig for ham å fortsette i klubben. Overgangen ble derfor kansellert, og Mounier dro på lån til italienske Atalanta i stedet.

– Jeg mottok trusler. De var ekte og jeg ble virkelig redd. En person fortalte klubbpresidenten at han var gift og hadde barn, men at han ikke ville hatt noe problem med å banke meg opp, og at han var klar til å gå i fengsel i fem eller seks måneder på grunn av det. Det gikk virkelig langt, sier Mounier i et intervju med L'Équipe i kjølvannet av de dramatiske dagene.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

– Vi vurderte mange løsninger. For eksempel at jeg kunne sove på treningssenteret i fire eller fem måneder, slik at jeg slapp å ha en livvakt med meg hele tiden. Jeg var klar for å bo helt alene, og måtte reise frem og tilbake fra Italia for å besøke familien. For i de forholdene der ville jeg latt konen og barna mine bli i Italia. Jeg kunne holdt ut hvis det bare var piping og skjellsord på banen, men dette var mer enn som så, sier Mounier.

Tipper uavgjort i Rhône-derbyet

Dermed dro franskmannen tilbake til Italia istedenfor å bli lagkamerat med Selnæs og Søderlunds Saint-Étienne, som ikke rakk å erstatte ham med en annen offensiv spiller på samme nivå. Det kan bli skjebnesvangert for vårsesongen.

Søndag kveld er det klart for et brennhett Rhône-derby mellom Saint-Étienne og Lyon. I fjor avgjorde Søderlund oppgjøret, men denne gangen er nordmannen tvilsom, i likhet med flere andre av lagets angrepsspillere. Vi tror at det ender med poengdeling i den tradisjonsrike hatkampen, og spiller uavgjort til 3,10 i odds.

Les også

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Alexander Søderlund
 3. Ole Selnæs
 4. Fransk fotball

Flere artikler

 1. Søderlund etter derbydrama: – Har vært et merkelig år

 2. Søderlund involvert i begge målene da Saint-Étienne vant derbyet

 3. Hevder Søderlund og Selnæs er uønsket i Saint-Étienne

 4. Selnæs hylles før Neymar-møte: – Har vært strålende

 5. Søderlund tviler på Rosenborg-comeback

 6. Selnæs totalslaktes i Frankrike: – En enorm skuffelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder