KJEMPER FOR Å BLI KLAR: Markus Henriksen har vært sengeliggende i flere dager, men håper han rekker å bli klar til Tyskland-kampen på søndag. Her under torsdagens økt på Nadderud. I bakgrunnen: Thomas Rogne. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Derfor drøyet overgangen: Henriksen ble Hull-spiller uten medisinsk test

SANDVIKA (VG) Helt på tampen av overgangsvinduet realiserte Markus Henriksen (24) drømmen om Premier League – uten å ha gjennomgått medisinsk test i Hull.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Og det at trønderen ikke rakk å ta den obligatoriske legesjekken er grunnen til at overgangen lot vente på seg.

Det førte igjen til at avtalen er et lån fra AZ Alkmaar frem til januar før den gjøres permanent, melder Hull City Tigers på sin egen nettside.

Rakk ikke ta medisinsk test

– Det har vel noe å gjøre med at jeg ikke fikk tatt den medisinske testen. Den er ikke tatt ennå, sier Henriksen til VG etter et hektisk siste døgn der han også på grunn av sykdom ikke kunne spille den svake generalprøven som endte med tap mot Hviterussland.

Les også: Hull angret på kjøpet av skadet Diomande

Med Adama Diomande-kjøpet friskt i minne, der nordmannen kom skadet til den engelske klubben i fjor etter å ha gjennomført den medisinske testen i Norge, ønsket Hull å ta visse forbehold, ifølge Henriksen.

– Ja, jeg tror det har mye med det å gjøre. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, så er det en permanent avtale. Det handler om at jeg ikke har tatt alle sjekkene som jeg skal ha. Det tror jeg er hovedgrunnen, sier midtbanespilleren som slo gjennom for Rosenborg allerede som 17-åring i 2009.

Han tror ikke noe kan forhindre at overgangen fra AZ Alkmaar blir til et kjøp i januar 2017. Nå gleder Henriksen seg stort til å oppleve guttedrømmen som har vært Premier League-spill.

Les også: Selnæs: – Folk har alltid stått og pisset på landslaget

Var ønsket av flere klubber

Selv om det er blitt spekulert i salg både til italienske fotball og en storklubb som belgiske Anderlecht, var det England han ville til.

– Jeg gjorde en veldig god sesong i fjor og har startet veldig bra i år, så det var en god del konkrete ting som kom inn til AZ. Men da jeg fikk høre om Hull og England, så var det uten tvil det jeg ønsket. Det betyr veldig mye for meg å få spille i Premier League. Det er den ligaen jeg virkelig, virkelig ville til. Da den muligheten dukket opp var jeg veldig klar på at det var det jeg ville.

Les også: 90-tallsheltene om Selnæs: – Presset større på oss

Han snakket med Adama Diomande før han skrev under på avtalen, men har foreløpig ikke fått besøkt byen med tilholdssted i nordøstlige England.

– Men min far (tidligere Rosenborg-spiller og trener Trond Henriksen) og min agent Jim (Solbakken) har vært der og sjekket alt. Alt skal være i orden.

Det som imidlertid ikke har vært i orden de siste dagene er Markus Henriksens kropp. Men han regner med at han er kampklar til søndagens VM-kvalifiseringskamp mot Tyskland.

– Det får tiden vise. Jeg har vært sengeliggende i seks dager. Det viktigste er at jeg får i meg godt med mat og hviler godt, sier Henriksen, som regner med å trene for fullt fredag.

Les også: NFF freder Høgmo: – Det er ikke formulert noe krav

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder