FERDIG: Roy Hodgson tok av sin kaptein mot slutten av Island-kampen, men innbytter Marcus Rashford klarte ikke å snu kampen på de få minuttene som gjensto. Nå er Hodgson ferdig som trener. Foto: Thanassis Stavrakis AP

Hodgson trekker seg som England-trener

NICE/OSLO (VG) (England - Island 1-2) England er ute av EM. Og nå må landslaget på jakt etter ny trener.

For Roy Hodgson forlater sin posisjon etter det pinlige tapet mot lilleputt Island. Det bekreftet han selv rett etter at EM-exiten var et faktum.

– Kontrakten min går ut etter EM, og det er tide for at en ny trener skal få ansvaret. Det har vært en fantastisk reise disse fire årene jeg har hatt, sier han.

– Jeg vil takke alle spillerne jeg har hatt på landslaget. De har gjort alt jeg har bedt dem om. Jeg vil også takke fansen, teamet mitt og dere i media, sier Hodgson.

LES OGSÅ: Mirakuløse Island sendte England ut av EM

Også Ray Lewington og Gary Neville forlater den engelske skuta.

– Ray og Gary kom med meg, og forlater med meg. Jeg vil takke dem for deres støtte, og for deres store rollen de spilte i vårt lags forberedelse, sier Hodgson.

«I likhet med nasjonen er vi skuffet over kveldens tap, og at EM er over for tidlig. Vi hadde høye forhåpninger om å bli bedre gjennom turneringen, og aksepterer at vi ikke har levd opp til forventningene til hverken oss eller folket. Vi støtter Roy Hodgsons avgjørelse om å trekke seg, og skal diskutere veien videre umiddelbart. For nå vil vi gratulere Island for å ha kommet til kvartfinalen, og vi ønsker dem lykke til mot Frankrike til helgen», skriver FA i en pressemelding.

LES OGSÅ: – Send de på første ferja hjem

Reaksjonene etter sjokktapet lot ikke vente på seg. Engelske fotballkommentatorer var rasende etter ydmykelsen.

– Det verste tapet i vår historie. England slått av et land med flere vulkaner enn profesjonelle fotballspillere. Godt spilt, Island, sa den tidligere storscoreren Gary Lineker på Twitter.

– Roy Hodgson har betalt den ultimate pris for en av de største ydmykelsene i Englands fotballhistorie, skriver Mirror-journalist John Cross.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder