FÅR KRITIKK: Ole Selnæs leverte som resten av Norge en skuffende kamp mot Hviterussland på onsdag. Tidligere landslagsspiller Vidar Davidsen reagerer mest på det midtbanespilleren sa til VG etter kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Tidligere landslagsstjerne angriper Ole Selnæs

Vidar Davidsen: – Grenser til det pinlige

SANDVIKA (VG) Tidligere Vålerenga-trener Vidar Davidsen (58) – med 46 A-landskamper – mener Ole Selnæs (22) manglet respekt for publikum i VG-intervjuet etter tapet mot Hviterussland.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På sosiale medier kokte det nærmest over etter den særdeles svake norske generalprøven mot Hviterussland. Uten at Selnæs valgte å bry seg så mye om det.

– Det har vi aldri brydd oss om. For min del går det inn det ene øret og ut det andre øret. Folk har alltid stått og pisset på landslaget, så det skiter jeg i, sa St. Etienne-proffen til VG rett etter 0-1-tapet.

Les også: Selnæs: – Folk har alltid stått og pisset på landslaget

– Holdningsløst og historieløst

Tidligere landslagsspiller og nåværende Viasat-ekspert Vidar Davidsen reagerte så mye på uttalelsene at han tok et oppgjør med Selnæs på sin egen Facebook-side.

«Noen burde hviske Ole Selnæs noen oppdragende ord i øret. Når han sier at han aldri har brydd seg om hva folk mener om innsatsen hans og landslaget, og at folk alltid «pisser på landslaget» så er det så holdningsløst og historieløst at det grenser til det pinlige. I NFF er man opptatt av holdninger og at stjernene skal opptre som rollemodeller. Selnæs gjør med sine uttalelser alt annet enn det. NFF har noe som kalles «landslagsskolen». Selnæs har akkurat strøket til eksamen p å den skolen. Mitt håp er at noen (les Per Mathias Høgmo) forteller unge Selnæs i klartekst hvem som faktisk betaler lønna hans. Det er publikum, og publikums mening bør han ha respekt for. Også når det går dårlig. Når han sier at publikum alltid er negative så trenger han ikke bla veldig langt tilbake på Facebook, twitter og i medier generelt for å oppdage at er det noen som virkelig blir hyllet for den aller minste fremgang, så er det fotballandslaget. Prestasjonen din i går var svak Selnæs. Respekter publikums reaksjon og revansjer deg på søndag. Men kom ikke å si at du driter i at folk gir dere stående ovasjoner, trampeklapp og synger dere ut av stadion etter at dere sensasjonelt har tatt poeng fra Tyskland. Lykke til. Jeg kommer til å heie på deg uansett!», skrev Davidsen.

Les også: Henriksen ble Hull-spiller uten medisinsk test

58-åringen fikk stor respons på innlegget, også fra en rekke andre tidligere toppseriespillere, og sier til VG at han synes Selnæs burde uttale seg med mer respekt overfor publikum.

– Det å kritisere publikum, de som betaler lønnen din, er det siste du skal gjøre. De har en ytringsrett som du må ta til deg enten du er god eller dårlig, sier Davidsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

REAGERER: Vidar Davidsen (t.v) tar et oppgjør med uttalelsene til Ole Selnæs på sin egen Facebook-side. Her sammen med tidligere landslagssjef Egil Olsen i 2009. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Det at Selnæs er født i 1994, og sånn sett ikke var gammel nok til å oppleve de gode landslagstidene på 1990-tallet, er ikke formildende, mener mannen som både har trent og spilt i Vålerenga.

– Det blir litt historieløst. Du skal ikke lang tid tilbake for å oppleve at media og publikum hyllet landslaget. Du trenger ikke være enig med publikummet ditt, men du skal vise de respekt. Det er de samme som trykker ham til sitt bryst hvis han scorer mot Tyskland, sier Davidsen.

Per-Mathias Høgmo mener uttalelsene ble sagt i et impulsivt øyeblikk.

– Det tenker jeg får stå på kontoen for impulsivitet. Han må i likhet med andre fokusere på hva han kan gjøre. Vi har alle forståelse for at folk blir skuffet når vi ikke vinner fotballkamper på samme måte som de gleder seg viser og entusiasme når vi vinner, sier landslagssjefen.

Les også: Fulham ville kjøpe Selnæs for 100 millioner kroner

Strandberg: – Mener ikke noe vondt med det

Ole Selnæs tilhørte den halvdelen av landslagsspillerne som hadde mediefri torsdag, men kompis og tidligere lagkamerat i Rosenborg, Stefan Strandberg, tar 22-åringen i forsvar.

– Jeg kjenner Ole veldig, veldig godt. Han er en av mine beste kompiser, og han er en vinnerskalle som snakker om det han mener akkurat der og da. Jeg forstår det han sier, men når folk utenfor leser det så kan det komme ut litt feil. Han mener ikke noe vondt med det. Det han mener er at det eneste vi kan konsentrere oss om, er oss selv, vi kan ikke bry oss om hva alle andre mener. Alle vet at vi er på landslaget for å representere det norske folk, sier Strandberg.

Og legger til at han selv ikke orker å være på sosiale medier.

– Hvis man hadde brydd seg om alt som hadde blitt skrevet, så hadde man jo blitt mentalt ustabil, sier Strandberg.

– Det er alltid mye meninger rundt landslaget. Det er positive og negative. Det er sånn det er, og vi må tåle det. Vi må takle press. At folk er litt sure og negative, det betyr at de bryr seg, sier Rune Jarstein.

– Gjør sosiale medier at dere får det mer enn tidligere generasjoner?

– Det er lett å få med seg ting. Hvis du vil få det med deg, så får du det med deg. Men jeg forstår det også, for det er lenge siden Norge har vært i et mesterskap. Det var ikke godt nok å ryke mot Ungarn, og folk blir jo litt sinna og sure for det. Vi taper i går, og det er ingen god forestilling, så jeg skjønner at folk er litt negative, svarer keeperveteranen.

Les også: NFF freder Høgmo: – Ikke formulert noe krav

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder