FORNYER IKKE KONTRAKTEN: Lene Mykjåland, her avbildet i en kamp mellom LSK Kvinner og Kolbotn i juli, gir seg med fotball på toppnivå. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Mykjåland legger opp: – Denne sesongen blir min siste

Fotballprofilen Lene Mykjåland (29) er ikke med i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kasakhstan og Israel, og hun har bestemt seg for å gi seg på toppnivå etter denne sesongen.

– Det er jo litt ironisk, for det har vel kanskje aldri vært så gøy med fotball som det er nå. Men det gjør på mange måter også valget litt enklere, for da vet jeg at det er rett avgjørelsen som er tatt: Denne sesongen blir min siste, sier LSK-spilleren til Romerikes Blad.

SLO IGJENNOM I RØA: Lene Mykjåland vant serien med Røa fire ganger. Her med pokalen etter triumfen i 2009. Foto: Ole Kristian Strøm VG

Landslagstrener Roger Finjord har ikke med Mykjåland i landslagstroppen som offentliggjøres onsdag.

Det er først og fremst fordi laget allerede er kvalifisert for sluttspillet, og derfor vil Finjord bygge opp et lag med tanke på sluttspillet neste sommer. Der blir ikke Mykjåland med.

– Det er en fotballpersonlighet som legger opp. Hun har gledet publikum med teknikken og steget sitt og gjort at folk har trivdes på kamp. Hun har også vært en del av kapteinsteamet på landslaget og gjort en god jobb. Vi kommer til å savne henne, sier Finjord til fotball.no.

Mykjåland forklarer beslutningen om å legge opp med at hun sliter med motivasjonen, skadeproblemer og har lyst til å gjøre noe annet.

Fra arkivet: Gambler på skadeplaget Mykjåland

– Skal jeg holde på med dette, skal det gjøres hundre prosent. Det er vanskeligere og vanskeligere å ha den nødvendige tenningen på vinteren. Jeg har også vært mye skadet, og det har vært tøft å jobbe seg tilbake. Jeg føler det er riktig å gi seg nå, sier 29-åringen.

Hun har spilt i LSK siden 2013, og vunnet både cup og serie to ganger. Nå er klubben på vei mot «The Double» igjen. Angrepsspilleren har 91 kamper og 14 scoringer for landslaget. Hun har tidligere spilt for Røa og Amazon Grimstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder