TUNGT: Stefan Strandberg har gått gjennom en tøff tid, etter at broren fikk kreft-diagnosen i oktober i fjor. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

Landslagsstopperens mareritt: Strandbergs verden raste sammen da broren fikk leukemi

Rett etter en kamp for Krasnodar i oktober i fjor, fikk Stefan Strandberg (26) vite at broren (33) hadde kreft. Verden raste sammen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det forteller Strandberg selv i et intervju med Nettavisen i ettermiddag.

– Det svartnet bare helt, jeg slo hull i veggen og det var helt krise, forteller han til avisen.

Leukemi

Brorens kreftdiagnose, leukemi, skal være grunnen til at Strandberg er blitt lånt ut til tyske Hannover fra russiske Krasnodar. Han vil være nærmere broren, og Strandberg besøker sin eldre bror så ofte han kan nå.

Til Nettavisen sier Stefan Strandberg:

– Verden ramlet sammen. Alt gikk i grus, og jeg slet egentlig ganske mentalt hele høsten. Det hjalp å være hjemme på ferie i vinter, men det er tungt å reise etter å ha vært hjemme en stund. Man har lyst til å gi opp alt, men det er ingenting man kan gjøre utenom å være der og støtte. Og når man sitter på andre siden av Europa, og ikke kan sitte ved siden av ham i sengen og støtte ham, er det vanskelig. Det har vært et helvetesår, men nå ser det heldigvis bedre ut, sier Strandberg.

Han forteller at broren så «freshere» ut da Strandberg så han på sykehuset i går, og familien er forsiktige optimister nå.

KJÆRESTER: Nora Mørk og Stefan Strandberg. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Nærmere de nærmeste

Strandberg mener det – mentalt sett – hjelper han å være nærmere broren, og kjæresten, håndballspilleren Nora Mørk.

– Nå har jeg broren min hjemme og Nora i Wien. Begge flyturene er en time, og det gjør ting mye lettere. De trenger ikke visum for å besøke meg, og jeg kan dra hjem hvis jeg har en fridag og vise at jeg er der for ham. Jeg kommer til å dra hjem så ofte jeg kan, sier Stefan Strandberg til Nettavisen.

Han er en av dem som kan komme til å starte i midtforsvaret for Norge mot Tyskland søndag. Strandberg står foreløpig med seks A-landskamper for Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder