SELVSIKKER: Ronny Deila mener Celtic har hatt de beste forberedelsene de kunne håpe på før møtet med Molde - av mange beskrevet som en skjebnekamp for manageren. Her forlater han pressekonferansen på Celtic Park i Glasgow i ettermiddag. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Deila til VG før «skjebnekampen»: – Det er mange som vil at vi skal mislykkes

GLASGOW (VG) Ronny Deila (40) virker ikke særlig
bekymret for at et dårlig resultat mot Molde i morgen skal gjøre ham arbeidsledig.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I går ble 40-åringen kåret til månedens manager i Skottland, etter å ha vunnet de fem siste kampene i hjemlig serie og cup. Likevel spekuleres det i at han ikke har noen fremtid i Celtic dersom det ikke blir seier mot Molde i morgen.

– Det at du kåres til månedens manager den ene dagen, og må svare på spørsmål om fremtiden din dagen etter - sier det noe om hvor spesiell sitiasjonen er i Celtic?


– Det er veldig spesielt, det er ikke tvil om det. Det er så mange følelser i og rundt denne klubben, og det er mange som vil at vi skal mislykkes, sier Deila til VG før det som av mange betegnes som en skjebnekamp for den norske manageren.

– Det er utrolig mange aviser her og alle skal ha sitt, så de må finne på et eller annet for å selge. Det har vært så mye suksess her i mange år, at det blir som regel støy når vi taper en kamp, sier Deila.

Les også: Celtic-ekspert etter Molde-tapet: Tror Deila risikerer å få sparken

FRYKTER IKKE JOBBEN: Ronny Deila ble kåret til månedens manager i Skottland i går. I dag måtte han svare på spørsmål om han frykter å få sparken i klubben. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Tidligere managere og spillere i Celtic og erkerivalen Rangers er stadig fremme og mener noe om storlaget som det nærmest forventes at skal vinne hver eneste kamp. Chris Sutton, kjent som notorisk målscorer i Blackburn og Celtic, er blant de som har gått ut og støttet Deila. Men også den tidligere spilleren, mener det skotske mesterlaget vinne mot Molde.

– De møter et lag som er nummer seks i den norske serien, det er ikke akkurat Barcelona, sier Sutton til Daily Record.

Spiller beklager Deila-utskjelling: – Jeg var veldig frustrert

Det som gjør Celtic til en veldig spesiell klubb er at den er så gigantisk i hjemlandet at det forventes seier i hver eneste kamp - også i Europa.

– Det er kanskje den største utfordringen jeg har her. Det er vanskelig å utvikle spillerne og få dem til å passe inn i det mønsteret jeg ønsker, når det hele tiden er et krav at vi skal vinne alle kampene, men jeg elsker denne jobben, sier Deila.

Gikk på autopilot i Strømsgodset

– Jeg har en fremtid her, vil være her og skal gjøre alt for å klare det. Jeg er glad og ydmyk for at jeg er i denne situasjonen, sier Deila.

Han virket heller ikke spesielt bekymret på dagens pressekonferanse. Smilende og fornøyd kom han ruslende, og svarte på spørsmålene som kom med en selvtillit som ikke minnet så mye om en hardt presset mann.

BLYTUNGT I MOLDE: Celtic gjorde en meget svak kamp da det ble 1-3 borte mot Molde for to uker siden. Her er Kris Commons rasende på den norske manageren når han blir byttet ut mot slutten. - Den epsioden er vi helt ferdige med. Han har responert veldig bra etterpå, sa Deila på dagens pressekonferanse. Foto: Svein Ove Ekornesvåg , NTB scanpix

– Jeg er så glad for at jeg tok steget, og takket ja til Celtic-jobben. Jeg var komfortabel i Norge, og det var autopilot på alt jeg gjorde. Jeg følte meg veldig sikker der, og så satte jeg meg denne situasjonen. Nå etter halvannet år er jeg mye roligere og tryggere, jeg ser at vi kommer til å gjøre store ting her og at det går rett vei. Slik var det i Strømsgodset også - først slet vi, og så ble det noen veldig morsomme år, sier Deila som ledet laget til seriegull i 2013.

Leder ligaen med syv poeng: Herjet i toppkampen

– Må ha tre poeng

Han er klokkeklar på at det bare er seier som er godt nok mot Molde, men ikke på grunn av hans fremtid som Celtic-manager:

– Vi må ha tre poeng for å komme oss videre fra Europa League, så det er viktig med en seier. Når det gjelder min fremtid her og at dette er en skjebnekamp, så føler jeg det ikke slik i det hele tatt.

Det er andre sesong på rad at Deila og Celtic er i Europa League, som følge av at de har blitt slått ut i Champions League-kvalifiseringen. På de tre første kampene denne sesongen har det blitt uavgjort mot Ajax borte og Fenerbahce hjemme, før tapet mot Molde. Celtic har faktisk ikke vunnet på sine åtte siste Europa League-kamper.

– Jeg synes vi fortjente mer mot Fenerbahce, og at vi var gode mot Ajax før det røde kortet. Kampen mot Molde var langt under vårt nivå, sier Deila.

PS! Celtic-kaptein Scott Brown er uaktuell til møtet med Molde på grunn av en kneskade. Han sto også over toppkampen mot Aberdeen i helgen da Celtic vant 3-1 og økte forspranget i ligaen til syv poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder