MANGLET SPRUT: Tottenham-manager Mauricio Pochettino spytter vann i fortvilelse etter et av baklengsmålene mot Newcastle. Etter kampen var han ikke nådig. Foto: Scott Heppell Afp

Pochettino rasende etter stortapet: – Min verste dag som manager

(Newcastle - Tottenham 5-1) Argentinske Mauricio Pochettino (44) beklager seg til fansen etter at Tottenham ble knust av allerede nedrykksklare Newcastle.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– For det første vil jeg be fansen om unnskyldning. Laget vårt var forferdelig for dem. Til familiene våre også, jeg skammer meg. Dette var ikke det laget som har spilt hele sesongen. Dette er min verste dag som manager, ikke bare i England - men i Spania også, sa Pochettino etter den sjokkerende svake forestillingen i sesongens siste kamp.

Les også: City tok CL-plassen - Tottenham dummet seg ut

For etter å ha kjempet om ligagullet, og levert fantastiske resultater og herlig spill i store deler av sesongen, så gikk Tottenham skikkelig på trynet på tampen av sesongen. Forrige helg tapte de 1-2 hjemme mot Southampton. To uavgjorte og to tap på de fire siste kampene førte til at «Spurs» ramlet ned på tredjeplassen.

Siste fra bombedramaet på Old Trafford: – Glemte igjen falsk bombe etter øvelse

KOM INN OG SCORET: Rolando Aarons feirer 4-1-scoringen mens Tottenham-spillerne ligger strødd på St. James' Park. Foto: Lee Smith Reuters

Én ting er at ligagullet, som forventet, glapp. Det som nok svir mest er at erkerivalen Arsenal smatt forbi på tabellen igjen - de har havnet over Tottenham i alle de 21 seneste Premier League-sesongene. Den forbannelsen blir tydeligvis klubben ikke kvitt.

– Vi ville bli nummer to. Jeg synes det er virkelig ille at vi blir nummer tre og ikke ender over Arsenal. Vi viste at vi ikke bryr oss om tabellposisjonen. Det gjør meg skuffet og forbannet, sa en oppgitt Pochettino.

Må ha bedre mentalitet

Newcastle ledet 2-0 til pause etter scoringer av Georginio Wijnaldum og Aleksandar Mitrovic, for Erik Lamela reduserte etter en times spill. Så fikk Mitrovic direkte rødt kort etter en grisetakling på Kyle Walker etter 67 minutter.

Men med ti spillere valset hjemmelaget over et håpløst Tottenham. Wijnaldum satte inn 3-1 fra straffemerket, så satte innbytter Rolando Aarons inn 4-1. Backen Daryl Janmaat ordnet 5-1 i sluttminuttene etter pasning fra Aarons.

– Det var ikke taktiske problemer, og det handlet ikke om spillernes fysikk - vi må forbedre mentaliteten. I dag kunne vi se fra starten at vi ikke var klare til å konkurrere og at vi ikke har nok kvalitet til bare å spille ball. Vi må løpe, gi 100 prosent og være aggressive, sa Pochettino.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder