Italiensk avis: - Avgjørende samtaler kan finne sted i dag

SOFAKROKEN: Markus Henriksen hjemme i Alkmaar. Nå kan Torino bli hans neste bopel. Foto: Stine Løvmo Lie VG

Markus Henriksen skal være høyaktuell for Torino

Markus Henriksen (23) kan bli Torino-spiller innen kort tid, skriver den italienske sportsavisen Tuttosport.

Artikkelen er over tre år gammel

«For norske Markus Henriksen har det pågått samtaler i går (tirsdag), og de avgjørende samtalene kan finne sted i dag (onsdag)», skriver Tuttosport, som vanligvis er først og best på nyheter rundt Juventus og byrivalen Torino.

For Henriksen kan det bety at han er klar for Serie A snart. Landslagsspilleren, som er flasket opp i Rosenborg, har gjort det klart at han forlater AZ Alkmaar etter fire år i den nederlandske toppdivisjonen.

Les også: Premier League-oppsettet er klar – storkamp i åpningen

Ifølge nederlandske Telegraaf skal Henriksen og Torino ha kommet til enighet om de personlige betingelsene. Problemet for trønderen er, ifølge den nederlandske avisen, at AZ Alkmaar har satt en høy prislapp på ham.

Den skal etter hva VG forstår være på 37 millioner kroner. Argumentet fra AZ skal være at Henriksen er under kontrakt (til 2017), og er svært ettertraktet.

VG Pluss: – Det er mange som liker å slenge dritt

Ifølge Henriksens agent, Jim Solbakken, har det vært interesse for den norske midtbanespilleren fra både Napoli og AC Milan. Det sa Solbakken til calciomerato.com i mai.

VG har ikke lyktes å komme i kontakt med Solbakken onsdag.

I januar fikk Henriksen kapteinsbindet i AZ. Siden utnevnelsen bøttet han inn mål. Men i løpet av våren fortalte han at tiden i Nederland gikk mot slutten. Han hadde ambisjoner om en større liga i Europa. Bundesliga, Premier League og Serie A har vært nevnt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder