Hannes Thor Halldorsson var en gigant under EM i Frankrike. Nå er snart tiden over i Bodø/Glimt, og det er flere klubber som sikler etter 32-åringen. Foto: Martin Meissner AP

EM-helten kan nå slutte å "mase" seg til klubber: Endelig er det Hannes tur

SØR ARENA (VG) (Start-Bodø/Glimt 1-4) I hele sin karriere har Hannes Thor Halldorsson måtte kjempe for å finne seg en klubb. De dagene er det slutt på for den ettertraktede EM-keeperen.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- Jeg måtte snakke meg til min første kontrakt med en toppklubb på Island. Og jeg måtte snakke meg inn i Sandnes Ulf da jeg dro dit. Det er faktisk første gang i karrieren min nå at jeg ikke trenger å jobbe så ekstremt hardt for at noen skal ønske meg, sier Halldorsson til VG nett.

Han har nettopp vært med å vinne 4-1 over Start i Kristiansand med Bodø/Glimt. Og 32-åringen innrømmer at det har vært alt annet enn enkelt å skifte ut EM-eventyret med Island i Frankrike med naturgress og glisne tribuner på Sør Arena.

Les også: Start har ikke vunnet på over ett år

Tøff overgang

- Ja, det har vært utfordrende for meg. Det har ingenting med Start eller Tippeligaen å gjøre, men det tar litt tid å "lande" etter det jeg opplevde med Island under EM. Det var mitt livs opplevelse, rett og slett en "rollercoaster ride", sier han.

Og når lagkameratene hans på Island fikk ta velfortjent ferie etter EM, måtte Halldorsson vende nesen mot Bodø og Aspmyra.

- Kompisene mine på landslaget sitter nå på en strand i Miami eller reiser verden rundt og nyter ferie. Jeg måtte tilbake for å spille for Bodø. Ja, klart det har vært en tøff overgang, men jeg har forsøkt å takle det som en profesjonell, forteller han.

Fått med deg denne? Historisk Start-spiller

Ønsket av flere

Halldorsson har nå bare en kamp igjen for Bodø/Glimt før låneavtalen hans går ut. Da skal han tilbake til sin nederlandske klubb NEC Nijmegen, men det er langt fra sikkert at det er der han spiller kommende sesong.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten med Nijmegen, men jeg vet ikke om jeg blir værende der eller om jeg kommer til å spille et annet sted, sier han.

For keeperen som imponerte stort under EM i Frankrike, har fått beilere som er interesserte i å hente ham.

- Ja, det er noen klubber som har vist konkret interesse. Men vi får se hva det ender opp med. Blir jeg værende i Nijmegen, så er det også en veldig flott klubb, sier han hemmelighetsfullt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder