Tabbekeeper fikk det til å løsne for Rosenborg - scoret tre mål på 20 minutter

...men svenskene sikret spenning før returoppgjøret

FOTBALL

LERKENDAL (VG) (Rosenborg - Norrköping 3-1) De presset på mot svenskenes forsvarsmur i første omgang. Så fikk Rosenborg hjelp fra uventet hold. Men det blir spennende også i Sverige neste uke.

Publisert: Oppdatert: 13.07.16 22:14

Med 3-1 sikret Rosenborg seg et godt utgangspunkt før returmøtet i Sverige om en uke. Men seieren kunne, og burde, vært større.

– Jeg synes vi er klart best i første omgang, men så slurver vi og slipper inn et dødballmål. Det irriterer meg for de skal vi ikke slipper inn, sa Pål André Helland til Viasat etter kampslutt.

– Dette var kjempegøy! Det var en spesiell ramme og en motstander vi vet minimalt om. Jeg synes vi var best og solide gjennom kampen, sett bort fra et par balltap i første omgang. sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til VG.

VG live: Vi fulgte kampen her

Skjermet ballen i mål

Men trønderne kan i hvert fall takke Andreas Vaikla, den 19 år gamle keeperen til Norrköping, for at de fikk kampen inn i det sporet de ønsket.

For Rosenborg styrte første omgang mot de svenske mesterne, men slet med å skape store farligheter bak organiserte svensker. Tre minutter etter sidebytte kom derimot øyeblikket som endret kampen fullstendig. Et frispark slått på hodet til RBK-stopper til Hólmar Eyjólfsson, headingen så ufarlig ut, men 19-åringen i buret nærmest skjermet ballen helt inn til stolperoten og i mål. En gedigen keepertabbe!

Og da løsnet det virkelig for Ingebrigtsens menn som utnyttet gjester i villrede.

– Det første målet var viktig, da fikk vi litt ro og de ble litt usikker på om de skulle frem eller ikke. Det ble et fint kampbilde for oss, sier Ingebrigtsen.

Les også: Rosenborg bruker EM-eventyr som Europa-inspirasjon

14 minutter senere skar playmaker Pål André Helland inn fra sin høyreside, fra ca. 20 meter dunket han ballen ned i hjørnet han kom fra - 2-0! Hans femte scoring på like mange kamper.

Han kom med et lite stikk til lagkamerat Christian Gytkjær, som ikke klarte å sette et strøkent innlegg fra trønderen i mål.

– Hvis bare Gytkjær får en såle i skoen så når han kanskje opp på innlegget, sa Helland i pressesonen etter kampen.

Sjekk denne: RBKs CL-motstander har mistet halve gullaget

de Lanlay-suser

Og to minutter senere smalt det igjen fra distanse. Denne gang fra motsatt side, Yann-Erik de Lanley dro seg inn fra venstre og skjøt i lengste hjørne - utagbart for Vaikla. Og flere trøndere på tribunen begynte nok å fundere på hvem som kommer til Lerkendal i 3. kvalifiseringsrunde til Champions League.

For 3-0 hadde vært et overlegent utgangspunkt før returmøtet i Sverige om en uke. Men det skulle ikke bli så pent for Norges beste lag.

Minutter etter de Lanley-suseren fikk gjestene hjørnespark. Jørgen Skjelvik glapp på sin markering og Sebastian Andersson stanget inn 3-1. Et mål som gir oss spenning før neste kamp.

Rosenborg var det klart beste laget i den svensk-norske mesterduellen. Og burde scoret flere mål, blant annet hadde Helland og de Lanley enda flere avslutninger som fort kunne gått innenfor stengene, i stedet endte de like utenfor.

Anbefales: Eggen om 97-generasjonen: – Fest søndag og kamp onsdag var greit

Helland sier til VG at baklengsmålet var ergerlig. Samtidig mener han svenskene skal få det tøft på sitt kunstgress om en uke.

– Jeg er helt sikker på at vi scorer mål i Sverige, så da kan man jo begynne å regne på det. De får bare prøve seg!

– Vi kommer ikke til å legge oss bakpå der eller sikre inn uavgjort, vi skal spille på helt samme måte vi. Jeg blir overrasket om vi ikke scorer på bortebane, sier Ingebrigtsen.

– Er du bitter for at det ikke endte 3-0?

– Nei, jeg er sjelden bitter jeg. Jeg gleder meg over 3-1!

Her kan du lese mer om