RBK med 12 strake seiere på Lerkendal

Svensson med mål begge veier: – Jeg har blitt litt mobbet for at jeg scorer få mål

LERKENDAL (VG) (RBK - Sogndal 3-1) De gjorde seks bytter fra laget som startet mot Viking for tre dager siden. Likevel ble Sogndal lett match for Rosenborg.

  • Truls Lereggen

Artikkelen er over tre år gammel

Da Jonas Svensson satte inn RBKs tredje mål i det 39. minutt så det ut til å gå mot en meget komfortabel seier for vertene.

VG LIVE: Les utfyllende kampreferat her

Det ble det også til slutt, men Svensson var skyldig i at det ble marginal spenning i oppgjøret mot slutt, da han etter 74. minutter omsatte et Sogndal-innlegg i et selvmål. Svensson hadde ikke scoret for RBK i Tippeligaen siden i mai 2014. Men mot Sogndal sørget han altså like godt for å score for begge lag.

– Jeg har blitt litt mobbet

– Jeg har blitt litt mobbet for at jeg scorer få mål. Det er ekstra artig å score når det er så sjeldent, i tillegg til at det var en viktig scoring, sier han om kveldens første.

Svensson tok ikke så tungt på at han ga Sogndal et trøstemål.

TOMÅLSSCORER: Jonas Svensson hadde ikke scoret på lang tid, men fant nettmaskene til de grader mot Sogndal. Bak står Mushaga Bakenga. Foto: Ned Alley NTB scanpix

– Ballen dukket opp og jeg rakk ikke å reagere. Det er sånt som skjer, sier han.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen var meget fornøyd med det laget leverte. Han fryktet aldri for seieren.

– Vi spilte en meget god første omgang, og kontrollerte andre omgang. Det ble en transportetappe. Det var synd vi ikke scoret flere mål, for vi hadde noen brukbare sjanser, sier han.

Bakenga-scoring og skade

Fredrik Midtsjø og Mushaga Bakenga hadde først sørget for jubel på Lerkendal, med sine scoringer i det 14. og 36. minutt.

Gleden ble kortvarig for Bakenga, som spilte sin andre kamp for start siden han ble RBK-spiller igjen i sommer. To minutter før hvilen måtte han gå av banen med det som så ut som en strekk. Det er dårlig nytt for Rosenborg som så bar Yann-Erik de Lanley av banen med en korsbåndsskade mot Viking for tre dager siden.

– Jeg vet ingenting enda, det kjennes ut som en strekk. Det kjennes ikke så ille ut som den jeg fikk i Molde, så jeg håper jeg er ute i maks to uker, sier Bakenga etter kampen.

Ingebrigtsen er ikke bekymret, selv om han nå har mistet to viktige kantspillere på tre dager.

– Vi har en bra tropp, og jeg er fornøyd med det laget vi har. Nå skal vi ta bilder av Bakenga i morgen, så får vi håpe han er raskt tilbake, sier RBK-treneren.

Gikk for seier

Sogndal kom ut til andre omgang med mer aggressivitet enn i først omgang, uten at det ble de helt store sjansene av det. Sogndal-trener Eirik Bakke mener laget gjorde et ærlig forsøk.

– Vi var smågutter i første omgang, men vi turte å spille og vi turte å gå for seier. Vi kom ikke til Lerkendal for å forsvare oss til ett poeng, sier han.

Han har sett at Rosenborg har sluppet seg litt ned i andre omgang i flere kamper, og spesielt mot Lillestrøm.

– Jeg sa til guttene i pausen at det er muligheter om vi får det første målet. Vi burde hatt straffespark, den var soleklar. Men vi har ikke fått straffe på to år, så da kan vi ikke forvente å få det på Lerkendal, sier Bakke.

Til tross for tap, så passet Bakke på å skryte av RBK.

Les også: Odd-smell hjemme mot Sarpsborg

– De var proffe og gjorde jobben. Det er fint for våre gutter å få måle seg mot disse guttene. Det er en referanse å ta med seg. De har blant annet ligaens beste spiller, i alle fall i sin posisjon, i Jonas Svensson.

Rosenborg møter Austria Wien i playoff til Europaliga-gruppespillet førstkommende torsdag.

OVERBEVISENDE: Rosenborg herjet med Sogndal og avgjorde kampen før pausen. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Les også

Mer om

  1. Rosenborg BK
  2. Sogndal Fotball
  3. Tippeligaen

Flere artikler

  1. Mener dommerne har vært med på å sende Glimt ned

  2. Fagermo: – Kan vi spille mot Rosenborg hver uke?

  3. Viking stoppet Sogndals superrekke

  4. Rosenborg og Bakenga med scoringsshow: – Er jo dette man drømmer om

  5. Helland etter å ha banket VIF: – Rundspilling!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder