UNG OG LOVENDE: Andrea Norheim blir den yngste spilleren i Lyons A-tropp. Her er hun under et treningsopphold med den franske klubben tidligere i år. Foto: Privat ,

Norsk supertalent (17) på vei til fransk toppklubb

Andrea Norheim (17) har fått tilbud om proffkontrakt i Lyon, og det norske fotballtalentet har bestemt seg for å signere for den franske toppklubben.

  • Stine Løvmo Lie

– Det var ikke et veldig vanskelig valg, men jeg tror nesten ikke det har gått helt opp for meg ennå, sier en lykkelig Norheim til VG.

Kontrakten er på vei fra Lyon til Bryne denne uka. Når Norheim reiser motsatt vei, blir den norske 99-modellen A-troppens yngste spiller, og det er ikke hvilken som helst klubb det er snakk om. Forrige sesong vant Lyon ligaen og cupen. Nå er målet å vinne Champions League i tillegg.

– Jeg måtte tenke over det at jeg skal flytte fra familie og venner, og at det jeg ikke kan språket og sånn, men egentlig var det ikke noe å lure på. Jeg visste jo at jeg ville takke ja, sier Klepp-spilleren.

LES OGSÅ: Her er Fotball-Norges nye superpar

– Damene blir prioritert der

Norheim trente med Ada Hegerberg og resten av Lyons stjernegalleri tidligere i februar. Etter bare noen treninger med den franske serielederen, fikk den offensive spilleren beskjed om at hun var ønsket av klubben, og nå har hovedpersonen selv gitt beskjed om at hun har lyst til å ta sjansen.

– Damene blir prioritert der, og jeg merket skikkelig stor forskjell på profesjonaliteten, forklarer 17-åringen.

Det at hun blir klart yngst i troppen, har hun ikke tenkt så mye på.

– Jeg er vant med å være yngst, så det går bra, sier Norheim og ler.

LYON-LIVET: «Det var så uvant at alle skulle kysse hverandre hele tiden»

Har storebror som forbilde

17-åringen er datter av Stig Norheim som ble cupmester med Bryne i 1987. Storebror Sondre Norheim spiller for Bryne og har A-kamper for Viking, mens mamma Monica Penne Norheim er trippel norgesmester i mangekamp på starten av 90-tallet.

– Familien har betydd mye. Broren min har alltid vært et forbilde for meg. Jeg har alltid strukket meg etter ham, og jeg og broren min og pappa har mange timer med egentrening sammen, sier den kommende Lyon-spilleren.

Hun er innstilt på å lære seg fransk så fort som mulig, og hun håper å få bytte fra spansk til fransk på skolen allerede nå. Norheim skal nemlig fullføre skoleåret hjemme i Norge før hun i sommer reiser til Frankrike. Der skal hun ta del i Lyons sesongoppkjøring som et fullverdig medlem av A-stallen.

LES OGSÅ: – Vanskelig å takke nei

Høye ambisjoner

SUPERTALENT: Andrea Norheim imponerte stort da hun var og trente med Lyon. Foto: Privat ,

Én av gigantklubbens store stjerner, norske Ada Hegerberg, er et kjent fjes for Norheim. I tillegg kjenner hun Tord Salte på herreakademiet godt.

Hun har nemlig vokst opp sammen med Bryne-gutten som gikk til Lyon i fjor, og det at han på enkelte områder har tråkket opp løypa for henne, ser hun naturligvis på som betryggende.

– Vi har spilt på samme lag sammen fra vi var små. Det gir en trygghet å vite at han er der, erkjenner hun ydmykt, men på spørsmål om hvilke ambisjoner den talentfulle ungjenta har som fotballspiller, høres Norheim definitivt langt mer selvsikker ut:

– Jeg vil bli en av de beste i Norge. Og i verden. Selvsagt vil jeg det, avslutter supertalentet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder