IKKE IGJEN: Nils Johan Semb (til venstre) er sentral i jakten på en ny landslagssjef, men det hjelper ikke å se til Egil Drillo Olsen, ifølge Drillo selv. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Drillo avviser at Lagerbäck blir norsk landslagssjef

Den tidligere landslagssjefen Egil «Drillo» Olsen tror ikke Lars Lagerbäck overtar det norske landslaget, og utelukker samtidig et tredje Norge-vikariat.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Dagbladets Morten Pedersen hevder i sin kommentar at NFF har tatt en avgjørelse angående ny landslagstrener tirsdag kveld.

– I forrige uke var det fire mann igjen i feltet da jakten på Norges neste landslagstrener herrer A gikk inn på oppløpssida. Og etter det jeg erfarer er avgjørelsen nå tatt, skriver han i kommentaren.

Les også: Fotballekspert bekymret over NFFs trenerjakt

I tillegg hevder Pedersen at han ikke vet hvem som får jobben, og at han tror dette kan bli en kortvarig løsning.

– Og uten kandidater man gjerne ville ha på lang sikt begynte NFFs firerbande å tenke en alternativ og kortsiktig løsning. Jeg ser ikke bort i fra at det er en slik løsning vi får presentert, skriver han.

VG har vært i kontakt med blant andre herrelandslagets pressesjef Svein Graff, som sier at han ikke ønsker å kommentere «spekulasjoner» rundt den ledige trenerjobben.

Drillo avviser tredje periode som landslagssjef

Egil «Drillo» Olsen kunne fortelle til VG at han ikke er aktuell som norsk landslagssjef for tredje gang, og er samtidig klar på hva han ønsker fra en ny sjef.

– Jeg håper på en trener som står for det jeg kaller fremoverrettet fotball. Gjennombruddshissig fotball. Jeg håper vi får en trener som står for det.

Han er samtidig klar på hvem han hadde foretrukket som sjef.

– Jeg hadde i utgangspunktet håpet på Lars Lagerbäck, men så vidt jeg skjønner er han veldig fornøyd med ting slik han har det, sier han.

Så kan vi ikke håpe på å få Islands frelser hit?

– Det virker ikke sånn, svarer tidenes mest suksessrike landslagssjef.

Les også: – Velg Hodgson, ikke Bradley

Henning Berg: – Ingen NFF-kontakt

Ole Gunnar Solskjær og Ståle Solbakken var tilsynelatende på toppen av NFFs ønskeliste, men begge to skal ha takket nei til jobben som norsk landslagssjef. Ifølge Dagbladet skal Henning Berg også ha blitt tilbudt jobben.

VG snakket med Henning Berg på telefon om den ledige managerjobben for en snau uke siden. Da benektet han noe kontakt med NFF.

– Nei, jeg har ikke blitt kontaktet, understreket han,

Hva synes du om det?

– Det er fornuftige folk i NFF, og mange gode kandidater å ta av. Dette har de kontroll på.

Fremdeles spekuleres det i ulike kandidater, blant andre Roy Hodgson, Erik Hamrén, og Bob Bradley. Ettersom det spekuleres i en kortvarig løsning fra NFFs side har Leif Gunnar Smerud også blitt nevnt som en potensiell kandidat som norsk landslagssjef.

Hverken Smerud, Hamrén, Berg eller Lagerbäck har svart på VGs henvendelser, dog. VG har heller ikke lykkes i å komme i kontakt med NFF-presidenten Terje Svendsen.

VG har i tillegg prøvd å komme i kontakt med Kai-Erik Arstad, som er konstituert generalsekretær i NFF og medlem av ansettelsesutvalget. Han har heller ikke besvart VGs henvendelser tirsdag kveld.

Nordlie avviser også NFF-kontakt

Skeid-trener Tom Nordlie avviser i likhet med Henning Berg kontakt med NFF ovenfor VG. Samtidig spekulerer han i om NFF har rett og slett vært flinke til å holde kortene tett til brystet.

– Det dukket jo opp en overraskelse når det gjaldt kvinnelandslagsjobben. Kanskje har de klart å holde de som er mest aktuelle tett denne gangen også, sier Nordlie.

Trenerveteranen har også sin egen oppfatning av hva som blir viktigst for den neste landslagssjefen.

– Tydelighet i forhold til hvordan man skal spille. Og gjennom det, være tydelig på å plukke spillere til klare roller, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder