VIKTIG VETERAN: Watford-keeper Heurelho Gomes holdt nullen da Chelsea kom på besøk til Vicarage Road i kveld. Foto: Adrian Dennis , Afp

Kjemperedning stoppet Costa og Chelsea

Everton knuste Newcastle etter lekker Barkley-straffe

(Watford-Chelsea 0-0) Da Diego Costa (27) fikk headet mot målet til Heurelho Gomes (34) i 88. minutt vartet Watford-keeperen opp med en feberredning som hindret gjestene i å stikke av med seieren.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg synes vi fortjente en seier i kveld. Den eneste perioden vi hadde litt problemer var i første omgang da de presset i en ti minutters periode. I 2. omgang hadde vi ikke mange problemer og kontrollerte. Jeg synes Gomes var kampens beste spiller, oppsummerte Chelsea-manager Guus Hiddink.

Chelsea har ikke tapt på ti kamper i alle turneringer, men de regjerende ligamesterne får samtidig ikke skikkelig fart på sakene i serien og ligger på 13. plass i Premier League med 29 poeng på 24 kamper.

– Jeg synes vi spiller bedre og bedre for hver uke, og hadde det ikke vært for Gomes ville vi vunnet enkelt i kveld, mente Hiddink.

Hiddinks mannskap kom fra 1-0-seieren borte mot Arsenal og 5-1-seieren borte mot Milton Keynes Dons i FA-cupen, men brukte faktisk 47 minutter før de hadde en avslutning på mål mot Watford.

Hiddink: Chelsea vil beholde Terry

Hektisk avslutning

Riktignok hadde Costa hatt et godt forsøk i 1. omgang som gikk via en forsvarer og like utenfor. Rett etter pause måtte Gomes i aksjon da Oscar først fikk et skudd blokkert av en forsvarer, før John Obi Mikels returavslutning gikk via en Watford-spiller og i bue før Gomes fistet over til corner.

Det siste kvarteret ble rimelig hektisk for Watford-keeperen. Først reddet han en hard avslutning fra Branislav Ivanovic, deretter snappet han ballen foran innbytter Eden Hazard i farlig posisjon. Costa var også nære på med en avslutning i nettveggen.

Men det var i 88. minutt den virkelig avgjørende redningen kom. En presset Costa fikk headet et Willian-overlegg mot Watford-målet, men den brasilianske sisteskansen kastet seg lynkjapt mot høyre og fikk slått unna.

– Det var en bra kamp, men hele laget fortjener skryt. Vi gjør en veldig god jobb i en vanskelig kamp mot et godt lag som Chelsea som blir bedre og bedre for hver kamp, sa Gomes etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi vet godt hvor gode Chelsea er. Ett poeng mot dem må vi være fornøyde med, sa Watford-manager Quique Sánchez Flores.

VG kommer med mer.

Barkley-frekkis da Everton endelig vant

STRAFFE-DOBBEL: Ross Barkley jubler etter 2-0-scoringen. Kort tid etterpå satte han inn sitt andre straffespark. Foto: Paul Ellis , Afp

I kveldens andre Premier League-kamp vant Everton til slutt komfortabelt 3-0 hjemme mot nedrykkstruede Newcastle. Det var blåtrøyenes første seier på fem kamper.

Aaron Lennon sørget for 1-0 etter 23 minutter, og Everton skapte en drøss med sjanser uten å score før de fikk straffe i 88. minutt. Den satte Ross Barkley sikkert forbi Robert Elliot i Newcastle-målet.

To minutter senre ble Barkley felt av Jamaal Lascelles som forårsaket en ny staffe og fikk rødt kort. Barkley rundet av en perfekt Everton-kveld med en frekkis av en Panenka-straffe til glede for hjemmefansen.

PS! Et ganske stort skår i gleden for vertene var at stjernespiss Romelu Lukaku måtte byttes ut i pausen på grunn av en ryggskade.

Everton – Newcastle 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Aaron Lennon (23), 2-0 Ross Barkley (str. 88), 3-0 Barkley (str. 90).

36.061 tilskuere. Rødt kort: Jamaal Lascelles (90, Newcastle.

Watford – Chelsea 0-0

20.910 tilskuere.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. VGs journalist på internasjonal fotball: Ikke lenger noe sjokk om Leicester vinner Premier League

  Når sesongens fineste spiss blåser inn sesongens fineste mål for sesongens fineste lag, er det like greit å ta av litt.
 2. Arsenal med sjanseorgie - stoppet av Forster

  (Arsenal - Southampton 0-0) Southampton-keeper Fraser Forster (27) var i det umulige hjørnet og stoppet det som kom da…
 3. Eventyrspissen senket Liverpool

  (Leicester – Liverpool 2-0) Eventyret tar tilsynelatende aldri slutt, hverken for Jamie Vardy (28) eller Leicester.
 4. Hiddink: Chelsea vil beholde Terry

  Guus Hiddink fastslår at døren fortsatt står åpen for superveteranen John Terry (35).
 5. John Terry forlater Chelsea

  Etter over 20 år i Chelsea er det slutt for John Terry (35). Klubb-legenden bekrefter at han ikke får ny kontrakt etter…
 6. Oscar hat trick - Chelsea lett videre

  (Milton Keynes Dons - Chelsea 1-5) Chelsea er et steg nærmere en ny cupfinale på Wembley.
 7. Costa i sentrum - igjen - da Arsenal tapte poeng i kampen om ligagullet

  (Arsenal - Chelsea 0-1) Diego Costa (27) er ikke ukjent med å være i sentrum - på godt og vondt.
 8. Avis: Mourinho har skrevet seks sider langt brev til Manchester United

  Mens presset stiger på Louis van Gaal, skal Manchester United ha mottatt et fyldig «frierbrev» fra José Mourinho.
 9. Hiddink har svakest start av Abramovitsj-managerne

  Guus Hiddink (69) er ubeseiret i sin andre periode som Chelsea-manager.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder