VIKTIG VETERAN: Watford-keeper Heurelho Gomes holdt nullen da Chelsea kom på besøk til Vicarage Road i kveld.
VIKTIG VETERAN: Watford-keeper Heurelho Gomes holdt nullen da Chelsea kom på besøk til Vicarage Road i kveld. Foto: Adrian Dennis , Afp

Kjemperedning stoppet Costa og Chelsea

Everton knuste Newcastle etter lekker Barkley-straffe

FOTBALL

(Watford-Chelsea 0-0) Da Diego Costa (27) fikk headet mot målet til Heurelho Gomes (34) i 88. minutt vartet Watford-keeperen opp med en feberredning som hindret gjestene i å stikke av med seieren.

  • Per Opsahl
Publisert: Oppdatert: 03.02.16 23:35

– Jeg synes vi fortjente en seier i kveld. Den eneste perioden vi hadde litt problemer var i første omgang da de presset i en ti minutters periode. I 2. omgang hadde vi ikke mange problemer og kontrollerte. Jeg synes Gomes var kampens beste spiller, oppsummerte Chelsea-manager Guus Hiddink.

Chelsea har ikke tapt på ti kamper i alle turneringer, men de regjerende ligamesterne får samtidig ikke skikkelig fart på sakene i serien og ligger på 13. plass i Premier League med 29 poeng på 24 kamper.

– Jeg synes vi spiller bedre og bedre for hver uke, og hadde det ikke vært for Gomes ville vi vunnet enkelt i kveld, mente Hiddink.

Hiddinks mannskap kom fra 1-0-seieren borte mot Arsenal og 5-1-seieren borte mot Milton Keynes Dons i FA-cupen, men brukte faktisk 47 minutter før de hadde en avslutning på mål mot Watford.

Hiddink: Chelsea vil beholde Terry

Hektisk avslutning

Riktignok hadde Costa hatt et godt forsøk i 1. omgang som gikk via en forsvarer og like utenfor. Rett etter pause måtte Gomes i aksjon da Oscar først fikk et skudd blokkert av en forsvarer, før John Obi Mikels returavslutning gikk via en Watford-spiller og i bue før Gomes fistet over til corner.

Det siste kvarteret ble rimelig hektisk for Watford-keeperen. Først reddet han en hard avslutning fra Branislav Ivanovic, deretter snappet han ballen foran innbytter Eden Hazard i farlig posisjon. Costa var også nære på med en avslutning i nettveggen.

Men det var i 88. minutt den virkelig avgjørende redningen kom. En presset Costa fikk headet et Willian-overlegg mot Watford-målet, men den brasilianske sisteskansen kastet seg lynkjapt mot høyre og fikk slått unna.

– Det var en bra kamp, men hele laget fortjener skryt. Vi gjør en veldig god jobb i en vanskelig kamp mot et godt lag som Chelsea som blir bedre og bedre for hver kamp, sa Gomes etter kampen.

– Jeg er veldig fornøyd med kampen. Vi vet godt hvor gode Chelsea er. Ett poeng mot dem må vi være fornøyde med, sa Watford-manager Quique Sánchez Flores.

VG kommer med mer.

Barkley-frekkis da Everton endelig vant

I kveldens andre Premier League-kamp vant Everton til slutt komfortabelt 3-0 hjemme mot nedrykkstruede Newcastle. Det var blåtrøyenes første seier på fem kamper.

Aaron Lennon sørget for 1-0 etter 23 minutter, og Everton skapte en drøss med sjanser uten å score før de fikk straffe i 88. minutt. Den satte Ross Barkley sikkert forbi Robert Elliot i Newcastle-målet.

To minutter senre ble Barkley felt av Jamaal Lascelles som forårsaket en ny staffe og fikk rødt kort. Barkley rundet av en perfekt Everton-kveld med en frekkis av en Panenka-straffe til glede for hjemmefansen.

PS! Et ganske stort skår i gleden for vertene var at stjernespiss Romelu Lukaku måtte byttes ut i pausen på grunn av en ryggskade.

Everton – Newcastle 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Aaron Lennon (23), 2-0 Ross Barkley (str. 88), 3-0 Barkley (str. 90).

36.061 tilskuere. Rødt kort: Jamaal Lascelles (90, Newcastle.

Watford – Chelsea 0-0

20.910 tilskuere.

Her kan du lese mer om