Her er Lillestrøms trenerkandidater hvis svensken reiser hjem

PÅ MEDALJEJAKT: Lillestrøms trener Magnus Haglund og kaptein Frode Kippe gratulerer hverandre etter 2-0-seieren. Denne høsten kan bli deres siste sammen på Åråsen. I forgrunnen Odds kaptein Steffen Hagen. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Haglund aktuell for Sverige-retur

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Odd 2-0) Magnus Haglund (41) kan lede Lillestrøm til medalje for første gang siden 2001. Men kan selv komme til å flytte hjem til Sverige etter sesongen.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Med gårsdagens 2-0-triumf ble LSK ble det første laget som beseiret Odd siden kanarifuglene vant i Skien 11. mai. Nå er det bare to poeng opp til Rosenborg på bronseplass, men denne høsten kan bli trenerens siste på Åråsen.

Ønsket i Sverige

I løpet av oktober skal Magnus Haglund svare LSK på om han ønsker å benytte seg av opsjonen på å lede klubben også i 2015. Etter det VG erfarer, så er det langt fra sikkert at han fortsetter.

Haglund bekrefter at en retur til svensk fotball kan være aktuelt. Han trente tidligere Elfsborg i flere år før han overtok LSK før 2012-sesongen. Gamleklubben ledes nå av et team med kreftrammede Klas Ingesson i spissen, men det er ikke avklart hvem som trener Borås-klubben i 2015.

- Det finnes en eller to klubber som ønsker å gå i dialog, sier Haglund til VG.

- Er det i ditt hjemland Sverige?

- Det kan det være, svarer han.

Etter det VG har grunn til å tro skal svensken gi et svar til LSK innen 10. oktober.

- Han er en attraktiv trener som ikke har problemer med å få seg jobb i Sverige eller i Skandinavia, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann.

TRENERKANDIDAT: Runar Kristinsson var en stor LSK-profil rundt årtusenskiftet. Her sammen med en annen islending, Heidar Helguson. KR Reykjavik-treneren er aktuell som ny Lillestrøm-trener hvis Magnus Haglund takker nei. Foto:Thomas Andreassen,VG

Men familiesituasjonen og den begrensede økonomien i LSK kan være faktorer som gjør at Haglund flytter hjem til Sverige.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg gir beskjed en gang i løpet av oktober, men trenger den tiden på meg. Jeg trives veldig godt og laget utvikler seg godt. Så handler det litt om hvilke andre muligheter som finnes. Familiesituasjonen skal også summeres opp. Jeg trenger noen samtaler med fruen, sier Magnus Haglund.

Kristinsson aktuell som ny trener

VG vet at KR Reykjavik-trener Runar Kristinsson var høyaktuell for LSK før Haglund til slutt bestemte seg for å fortsette i fjor høst. Den tidligere Lillestrøm-spilleren er fortsatt et hett navn hvis jobben blir ledig denne gang. Andre kandidater er Aalesund-assistent Kent Bergersen og Bærum-trener Morten Tandberg.

TRENERKANIDAT: Morten Tandberg har levert imponerende resultater med Bærum og er en aktuell trenerkandidat for LSK. Foto:Trond Solberg,VG

- Vi har et håp om at Haglund blir med videre. Hvis han ikke gjør det, finner vi helt sikkert en god løsning. Jeg har vært gjennom listen noen ganger. Jeg kan ikke gå inn på noen navn, men jeg har eventuelle kandidater i bakhodet, sier Torgeir Bjarmann.

Stemningen var god på Åråsen etter at Odds siste lille håp om seriegull ble knust. To langskudd fra Petter Vaagan Moen og Stian Ringstad gikk begge inn via stolpen i en ellers jevnspilt kamp.

Nå kan det ligge an til en aldri så liten bronsefinale hjemme mot Rosenborg fredag 3. oktober.

- Det er ikke umulig å ta igjen Rosenborg. Alt ligger i våre hender. Med en god avslutning nå kan vi ta medalje, sier kaptein Frode Kippe.

- Det er inspirerende å være med i det racet. Vi var tippet på 13. og 14. plass av mange før sesongen, sier Magnus Haglund.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innser at klubben må konsentrere seg om sølvet etter at avstanden opp til Molde nå er på 11 poeng.

- Jeg tror at Molde nå vinner med 10-15 poeng, som jeg har sagt tidligere i år. Vi håpet at vi kunne puste de i nakken, men den pusten er borte nå, sier Fagermo.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder