UTLIGNET: Lillestrøms målscorer Simen Kind Mikalsen med brekninger i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Start på Åråsen stadion.
UTLIGNET: Lillestrøms målscorer Simen Kind Mikalsen med brekninger i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Start på Åråsen stadion. Foto:Jon Olav Nesvold,NTB scanpix

Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK på overtid: Fikk hjernerystelse - utlignet på overtid

Publisert: Oppdatert: 07.04.15 22:41
FOTBALL

LILLESTRØM (VG) (LSK - Start 1-1) Han startet på benken, kom på ved en inkurie, scoret utligningsmålet – og pådro seg hjernerystelse.

Det er i korte trekk oppsummeringen av Simen Kind Mikalsens kveld på Åråsen tirsdag.

Han ble helten for Kanarifansen, men kanskje gikk noe «galt» i jubelrusen.

Ble hentet igjen

Da VG står i blandingssonen mellom spillere, trenere og journalister på Åråsen, dukker plutselig Simen Kind Mikalsen (21) opp. Etter sin første scoring i Tippeligaen noen gang.

Trolig uten at han har «fått lov» til å komme ut til oss…

For etter et par minutter, og noen uttalelser til VG og Romerikes Blad, kommer en fra støtteapparatet - en lege - rolig bort og tar ham med seg inn igjen.

Hjernerystelse, det skal du være forsiktig med…

Men før han ble «hentet», rakk i hvert LSKs største helt i dag og si følgende om situasjonene som gjorde han til dagens mann på Åråsen:

- Jeg fikk en smell i hodet helt i starten, etter at jeg kom på banen. Det var en duell med Vilhjalmsson (Start-spiss), sier Kind Mikalsen – og vi ser tydelig på venstre side av pannen hans at han har fått en smell.

Brakk seg

- Så scoret jeg DET målet, og da fikk jeg en skikkelig adrenalinkick av det, og nettopp det tror jeg utløste hjernerystelsen. Den hadde nok ligget der siden smellen tidligere i kampen, forteller Kind Mikalsen.

- Hva skjedde?

- Jeg vet ikke så mye mer, men jeg ville spy, selv om det ikke kom opp noe, jeg brakk meg, svarer «matchvinneren». Det føltes ut som han var det, både for egen del, og for supporterne.

Selv om han fikk en hjernerystelse, så forteller Kind Mikalsen at han husker goalen han scoret, det ble en retur, som han fikk tak i og som traff Start-stopper De John, og utmanøvrerte keeper Håkon Opdal.

- Jeg husker goalen. Det var en stor opplevelse, smiler Kind Mikalsen.

Praktfullt angrep

Men det så ut som Start skulle ta med seg alle tre poengene.

En scoring etter et praktfullt angrep var nok. Start stoppet Lillestrøms seiersrekke på Åråsen, som har vart siden 1993..., som faktisk spilte for LSK sist Start vant på Åråsen...

- Det var godt vi fikk gjort noe med den statistikken, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

12 strake seirer mot Start i serien på Åråsen hadde Lillestrøm før tirsdagens kamp. Alt har en ende, og den sørget Espen Børufsen for etter nærmere 22 år med Lillestrøm-seirer...

Et vakkert angrep, med mange gode berøringer fra flere spillere, endte med et innlegg på hodet til Børufsen, som sikkert headet ballen i mål etter bare 11 minutters spill.

- Vi var gode før pause, sier Mons Ivar Mjelde til VG.

På overtid

Det så ut til å bli kampens eneste godkjente scoring, begge lag hadde en ball, som ble annullert, inne, før innbytter Simen Kind Mikalsen fikk inn utligningen fire minutter på overtid.

Da tok det helt av på Åråsen...

Espen Børufsen, en av få gamle kjenninger på et nesten helt nykomponert Start-lag, var langt bedre enn Lillestrøm - helt til LSK-kaptein Frode Kippe ble utvist to minutter etter pause...

Kippe var for treg mot lille, kjappe Emil Dahle, holdt han igjen, og dommer Dag Vidar Hafsås hadde ikke noe valg: Kaptein Kippe måtte forlate banen.

- Vi sto stille før pause. Vi hadde ingen bevegelse. Alt gikk for tregt, sier LSK-trener Runar Kristinsson.

Da Kippe måtte ut løftet, ironisk nok, plutselig LSK seg, og var svært nær en utligning flere ganger med 10 mot 11. Start ble plutselig feige, og begynte å tenke ledelse og klareringer med en hel halvtime igjen å spille. For en som dukket opp på Åråsen etter 50 minutter, så kunne han lett trodd at det var Start som hadde fått en spiller utvist.

- Vi var ikke gode den siste halvtimen. Og det surt å gi fra seg ledelsen fire minutter på overtid, sier Mons Ivar Mjelde.

Fofana god

Moryke Fofana våknet og holdt på å spille seg selv helt gjennom ved to-tre anledninger, før han ikke klarte mer - og måtte byttes ut.

Det så ut som Start skulle slippe med skrekken, men så skjedde det: Simen Kind Mikalsen, som kom inn da LSK måtte erstatte Kippe i midtforsvaret, fikk til slutt skutt. Ballen gikk via armen til Start-stopper De John - og keeper Håkon Opdal ble satt ut av spill. Ballen gikk i mål.

Kind Mikalsens første mål i LSK-trøya, etter overgangen fra Ullensaker/Kisa før 2014-sesongen. Og det var viktig. Svært viktig.

LSK kan takke seg selv for den noe traurige sesongåpningen: 1. omgangen på Åråsen tirsdag kveld var veldig svak av hjemmelaget. De sto stille og spilte fotball, noe som aldri lønner seg i fotball. En spiller, normalt god, som Marius Lundemo var helt usynlig i "tier-rollen", og var heldig som ikke ble byttet ut i pausen.

Start imponerte - i en omgang. Kristoffer Ajer (16) debuterte som kaptein, kledde av nevnte Lundemo samt de som kom i hans vei, og Start sto nesten i mot mot slutten. For en hardt presset klubb var likevel et poeng på Åråsen svært kjærkomment.

- Ajer er en voksen unggutt. Han kommer til å spille mange kamper for oss, sier Mons Ivar Mjelde.

Det er sånt som skaper samhold i en nederlagsdømt klubb.

LSK må ta med seg 2. omgangen, pluss finne ut hvorfor de først våknet da kapteinen deres ble utvist.

Det er et godt spørsmål for trener Runar Kristinsson.

- Ja, det er ikke bra nok, var islendingens greie konklusjon etter kampen.

Her kan du lese mer om