HENTET MOA: Vålerenga-investor Tor Olav Trøim (innfelt) betalte «sign on fee» da Vålerenga hentet hjem Mohammed Abdellaoue. Her er spissen på vei inn på pressekonferansen på Ullevaal fredag. Foto:,Scanpix

Trøim bladde opp for «forbildet» Moa

Hovedaksjonæren til VG: – Hyggelig og moro at vi fikk det til

Rekdal: – Det Tor Olav gjør… Han har holdt Vålerenga i live

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga – Tromsø 1-0) Tor Olav Trøim (52) smilte bredt på vei ut av Ullevaal fredag kveld. Snart får han også se investeringen Moa (29) bidra for VIF i medaljekampen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er klubben som har gjort jobben, men det er hyggelig og moro at vi fikk det til, sier Trøim til VG om Moa-signeringen sekunder etter at en av vaktene på Ullevaal stadion nektet investoren å gå gjennom det avsperrede resepsjonsområdet.

Det hadde han neppe gjort dersom han visste hvem han snakket med. Den mediesky investoren har flere ganger reddet Vålerenga fra konkurs og bidratt i flere spillerinvesteringer de siste årene – senest i går da Moa vente hjem til Oslo og VIF.

Trøim blar opp og betaler en «sign on fee» som etter det VG får opplyst skal være på rundt fem millioner kroner.

VG LIVE:Følg Vålerenga - Real Madrid her fra klokken 15!

Sammenliknes med Robson

Han smilte høflig, svarte like høflig «ja vel» og gikk til venstre dit vakten pekte. Utenfor inngangen fortalte han VG hvorfor lommeboken på ny var åpen da telefonen kom fra Valle med beskjed om at Moa var åpen for å vrake attraktive tilbud fra Tyskland for å komme hjem.

– Det kanskje viktigste for oss var at Moa hadde lyst til å komme hjem. Han er 29, har fire-fem år foran seg på fotballbanen og er en å bygge laget rundt. Hvis man leser historien om Manchester United ser man hvordan Ryan Giggs, David Beckham og de andre unge lente seg på Bryan Robson som et godt forbilde. Nå har vi veldig mange mellom 17 og 20 år som er veldig gode, men de trenger forbilder. Moa er et slikt.

Hovedaksjonær Trøim fortalte at han likte det han så av de svenske debutantene Robert Lundström og Melker Hallberg, men ville ikke svare på om han nå ser konturene av et nytt gullag i Oslo.

– Nå vant vi i dag, men jeg er ikke helt sikker på om vi vinner på søndag, sa Trøim, smilte og dro videre.

Rekdal takker for hjelpen

Moa ble presentert på Ullevaal i pausen i 1-0-seieren over Tromsø og vil få spilletid mot Real Madrid søndag.

29-åringen får en «normal» Tippeliga-lønn på lik linje med for eksempel kameraten Daneil Fredheim Holm innenfor VIFs økonomiske rammer, men vil for eksempel tjene mindre enn det reservekeeper Lars Hirschfeld gjør i året.

Moa tjente åtte millioner kroner i året under oppholdet i Hannover og gikk opp i lønn da han skrev under for Stuttgart - en klubb han ikke har spilt tellende kamp for siden februar 2014. Ifølge avisen Stuttgart-Zeitung fikk nordmannen tidligere i år 13 millioner kroner for å avslutte kontrakten med Bundesliga-klubben to år før den opprinnelig gikk ut.

– Det Tor Olav gjør… Han har holdt Vålerenga i live og hatt tålmodighet og troen på det blant annet jeg og Stig-Ove (Sandnes, daglig leder), har satt i gang. Det er helt fabelaktig. Vi hadde aldri i verden vært i den posisjonen vi er nå uten hans hjelp, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til VG.

Han sier Moa kan få et Tippeliga-innhopp allerede i toppkampen borte mot Rosenborg neste helg, men forventer ikke at spissen er klar for 90 minutter før etter landskamppausen og hjemmekampen mot Viking i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder