DRO TIL MOLDE - BLE LANDSLAGSSPILLERE: Hele syv spillere fra MFK er representert i A-landslagstroppen mot Malta og Bulgaria. Fra venstre: Per-Egil Flo, Ørjan Håskjold Nylaand, Harmeet Singh, Vegard Forren, Ruben Gabrielsen, Martin Linnes og Fredrik Gulbrandsen. Foto:Patrick Da Silva Sæther,VG

Gulbrandsen: - Kuttet Friday’s på fredagskveldene

Mener det er lettere å bli landslagsspiller i «lille» Molde

LILLESTRØM (VG) Fredrik Gulbrandsen (22) mener det er
lettere å bli landslagsspiller når du bor i en så liten by som Molde.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter de siste forfallene ble Molde-gjengen på A-landslaget utvidet til hele syv spillere. Fredrik Gulbrandsen, Harmeet Singh og Ruben Gabrielsen ble hentet inn på overtid. Fra før var Vegard Forren, Ørjan Håskjold Nyland, Martin Linnes og Per-Egil Flo tatt ut.

Få forstyrrelser i Molde

Ikke tilfeldig, mener Gulbrandsen – kjøpt fra Lillestrøm i fjor sommer.

I sin streben etter å bli best mulig blir han hverken forstyrret av et støyende byliv eller plagende rushtrafikk i den lille byen i Romsdal.

- Når du kommer til Molde, som ikke er en så stor by, så får du fokusert bare på fotballen. Det blir litt mer fotball som står i hodet ditt. Jeg får hatt et veldig riktig fokus. Nå drar jeg ikke på Friday’s på fredagskveldene lenger, sier Fredrik Gulbrandsen med et smil.

- Marcus Pedersen valgte å si nei til Molde fordi han følte byen var for liten. Nå er han ikke med på landslaget og kan rykke ned. Hva er dine betraktninger rundt det?

- Jeg har ikke så mye å si om det, egentlig. Han var vel kanskje redd for at han ikke skulle få spille, da, svarer landslagsspissen.

Lillestrøm-gutten mener også at han får vist seg frem på den perfekte arenaen som spiss på årets seriemester.

- Selvfølgelig har jeg ambisjoner om å komme meg til utlandet etter hvert. Da følte jeg Molde var et bra sted for å komme seg videre. Du blir sett enda mer når man spiller på et lag som vinner serien. Når vi i tillegg har syv spillere på A-landslaget, så betyr det at vi gjør mye riktig, sier 22-åringen.

Overrasket debutant

Jevngamle Ruben Gabrielsen har omtrent bare vært et «kvarter» i Molde og har ikke engang fast plass på laget. Likevel er forsvarsspilleren tatt ut til kampene mot Malta og Bulgaria, to måneder etter overgangen fra Lillestrøm.

- Jeg ble overrasket. Jeg er jo ikke fast på laget i Molde. Der kjemper jeg mot en hel femmer som spiller på landslaget, sier Gabrielsen.

- En spennende spiller. Han konkurrerer med to landslagsstoppere i Molde, men har spilt to gode kamper. Ruben har en hurtighet, fysikk og forsvarsdimensjon som er spennende, sier Per-Mathias Høgmo.

Per-Egil Flo (25) trekker frem kostholdet i Molde som en faktor som har bidratt i positiv retning for egen del.

- Det handler om små detaljer som trening og kosthold. Jeg føler jeg har blitt litt friskere. At det er mer trykk i spillet mitt. Det kommer av styrketrening og kosthold. Jeg spiser mindre karbohydrater. Jeg har blitt mer «fit», sier den tidligere Sogndal-spilleren.

Blåser i kjøpelag-stempel

At ingen av spillerne er fra Molde, noe som har fått Dag-Eilev Fagermo til å stemple klubben som et «kjøpelag», blåser Vegard Forren i.

- Dette viser vel at vi gjør noe rett i Molde, i hvert fall - selv om vi ikke er derfra. Klubben ønsker talent og lokale spillere, men det viktigste er å vinne. Hjemstedet mitt (Kyrksæterøra) er bare to timers biltur unna. Jeg føler meg nesten som en moldenser etter å ha bodd der i syv år, sier Vegard Forren.

- Jeg er jo lokal i og med at jeg er fra Møre og Romsdal, mener Ørjan Håskjold Nyland, oppvokst i Volda.

- Men alle vi som er her har blitt bedre etter at vi kom til klubben. Molde har vært drevet bra i flere år både økonomisk og sportslig. Hele klubben er profesjonell, tillegger landslagskeeperen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder