Rekdal: - Start fortjente å vinne

Grindheim: - Vi er griseheldig

REDDET VIF: Vidar Örn Kjartansson feirer sin tiende scoring på ni kamper i Tippeligaen denne sesongen. Foto: Scanpix

Mjelde etter kontroversiell straffe: - Jeg er forbannet

KRISTIANSAND (VG) (Start - Vålerenga 2-2) Alle trodde Starts snuoperasjon var komplett da Zlatko Tripic snudde 0-1 til 2-1. Men en straffe i siste spilleminutt spolerte festen for hjemmesupporterne i Kristiansand.

  • Steffen Stenersen

Artikkelen er over seks år gammel

Start-trener Mons Ivar Mjelde var raskt borte hos kamplederen etter kampen for å diskutere straffesparket som ble blåst da Glenn Andersen la armen rundt Morten Berre.

- Jeg var steikende forbanna etter kampslutt, og det er jeg fortsatt. Vi føler oss snytt. Jeg har sett situasjonen igjen og igjen, og det er ikke straffe, sier Mjelde til VG.

- Jeg synes gutta fortjener bedre, og jeg mener vi blir hardt straffet, fortsetter Mjelde.

- Føler du dere får frastjålet to poeng?

- Ja! I dag gjør vi det. Vi har selvfølgelig noen situasjoner der vi ikke setter sjansene, også er vi uheldig i andre situasjoner. Jeg føler vi er såpass mye bedre enn VIF, spesielt i andre omgang, så dette burde vært en klar hjemmeseier.

VIF-trener Kjetil Rekdal sier han må se situasjonen på TV før han uttaler seg, men gleder seg uansett over poenget og Kjartanssons tiende scoring på ni kamper i Tippeligaen.

- Totalt sett fortjener vi ikke det poenget. Etter første omgang hadde vi bra med sjanser, og spilte bra fotball. Etter pause gjør vi ikke det vi skal. Straffesituasjonen har jeg ikke sett, så den skal jeg ikke uttale meg om, sier Rekdal i pressesonen etter kamp.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim var skuffet etter kampen.
- Vi er griseheldige som får ett poeng. Selv om vi går opp til 1-0 synes jeg Start styrer det meste,og vi tør ikke holde på ballen, sier Grindheim til VG.

Det var duket for festfotball på Sørlandet. Solskinn, og nærmere 10.000 på tribunen gjorde rammene gode for fest dagen før dagen.

Kjartansson scoret igjen

Og ballet ble sparket i gang allerede etter 14 minutter.

Det kunne ikke være noen andre enn Vidar Örn Kjartansson som satte ballen bak Håkon Opdal, etter et innlegg fra Ruben Kristiansen. Hans niende mål på ni kamper i årets Tippeliga.

- Jeg er glad vi fikk noe ut av kampen. De var mye bedre enn oss i andre omgang, og vi slipper inn to billige mål, sier målscorer Kjartansson til VG etter kampen.

Det satte fart på et Start-lag som så langt hadde vært underlegne Vålerenga.

Et par minutter etter målet fikk Espen Børufsen slått inn fra venstre. Espen Hoff prøvde å styre ballen i lengste hjørne, men ballen gikk til side for mål. God sjanse for Start.

Men sørlendingene klarte ikke å skape noe sluttprodukt. De gule kom til mange gode innlegg fra kant, men klarte ikke å omsette de i store målsjanser. Spesielt Espen Hoff løp mye på topp for Start, og var nok ekkel og hanskes med for Vålerenga-stopperne Niklas Gunnarsson og Simon Larsen. Også Zlatkio Tripic var frisk for Start.

- Jeg er fornøyd med min egen kamp og lagets kamp, men så er vi skuffet over at vi ikke får med oss alle tre poengene, sier Espen Hoff til VG.

Jesper Mathisen var tilbake etter et lengre skadeopphold, og på sedvanlig vis dundret han et frispark fra cirka 30 meter mot mål. Ballen snek seg mot det nærmeste hjørnet til keeper Michael Langer, men en god redning fra østerrikeren forhindret scoring.

Start presset

Etter den påfølgende corneren fikk Start en enorm sjanse. Solomon Owello slo inn, og veteran Glenn Andersen stusset ballen videre. Ballen treffer den lengste stolpen, og ble til slutt klarert av en Vålerenga-spiller.

Vålerenga åpnet best, men etter målet til Kjartansson handlet alt om Start.

Syv minutter ut i andre omgang kunne Espen Børufsen utlignet. Et innlegg fra høyre traff en helt umarkert Børufsen, som satte ballen over fra fem meter. Kjempesjanse for Start, som satte et enormt trykk i starten av andre omgang.

Og trykket ga uttelling. Et innlegg fra venstre som alle trodde var over dødlinja endte plutselig hos Espen Hoff som dukket opp på bakerste stolpe, og headet ballen i en bue bak Langer i Vålerengas mål.

- Det er en situasjon som jeg alltid setter den i, sier Hoff spøkefullt til VG.

- Jeg opplever det som et innlegg som alle, inkludert meg, tror er ufarlig. Jeg gjør bare et forsøk på å få den på mål, og treffer da unaturlig god. Det gjør godt for selvtilliten å score mål, sier han.

Dermed var man like langt i det som var en virkelig underholdende fotballkamp på Sparebanken Sør Arena.

Begge lag skapte målsjanser, men Start var nok aller nærmest i minuttene etter utlikningen. Hele stadion så Jesper Mathisens skudd fra syv-åtte meter i mål, men skuddet gikk over etter 66 minutter.

Kontroversiell straffe

Og det aller meste handlet om Start denne andre omgangen. Zlatko Tripic, som har fått en ny vår i Start-drakta denne sesongen, prøvde seg med en kanon fra 25 meter, men nok en gang like over mål.

Og i det 79. minutt eksploderte supporterne med gule drakter i Kristiansand. Oppspillet til Hoff ble lagt igjen til Zlatko Tripic, som dro seg inn i banen. Med venstrefoten sendt han av gårde et ikke altfor velplassert skudd, men keeper Langer glapp ballen under seg. Dermed ledet Start fullt fortjent 2-1 i vårsola på Sørlandet.

Og i det alle trodde Start skulle stikke av med seieren, ble Morten Berre revet ned i feltet. Til store protester fra hjemmelaget dømte dommer Ken Henry Johnsen straffe. På den var Vidar Örn Kjartansson sikker som banken, og puttet sitt andre for kvelden.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. IK Start

Flere artikler

  1. Kristiansands nye kjæledegge drømmer om utlandet

  2. Valsvik avgjorde med gamle spisskunster

  3. Huseklepp etter vrakingen: - Ikke kjekt

  4. Stabæk med sterk borteseier i femmålskamp

  5. Kjartansson: - Jeg tror alle så at det var straffe

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder